05.05.2024

Sparta vyhrála v Uherském Hradišti

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v úvodním kole nadstavby fotbalové ligy ve skupině o titul na Slovácku 4:2. Obhájce titulu zareagoval na sobotní výhru městského rivala Slavie nad Ostravou 5:0 a v čele tabulky má před derby v příštím kole opět čtyřbodový náskok.

O výhře Letenských rozhodl v první půli dvěma brankami Jan Kuchta, na kontaktní trefu Kim Sung-pina odpověděl po přestávce Lukáš Haraslín. Duel zdramatizoval proměněnou penaltou Vlastimil Daníček, ale poslední slovo měl v nastavení rovněž z pokutového kopu Ladislav Krejčí.

Letenští zdolali tým z Uherského Hradiště i potřetí v ligové sezoně s celkovým skóre 12:3. S 74 góly mají nejlepší útok ligy, v posledních čt\řech kolech dali 15 gólů. „Kvalita a mentalita byly dnes důležité. V prvních sedmdesáti minutách jsme byli ve všem dobří. Hráli jsme fantastický, ofenzivní fotbal, vytvořili jsme si šance a je drželi dál. Fotbal je o gólech a změnilo se to, když Slovácko kopalo penaltu. Kluci ale zůstali klidní a vybojovali to. Bereme velmi zaslouženou výhru,“ uvedl sparťanský trenér Brian Priske v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Sparťanský Jan Kuchta se dvěma góly podílel na důležité výhře 4:2 nad Slováckem. Za svůj výkon si odnesl cenu pro hráče utkání. „Věnuju ji rodině a mančaftu. Jsou to nejbližší osoby, se kterými sdílím nejvíc svého času,“ usmíval se. Jak hodnotí své dnešní dvě branky?

Jak hodnotí utkání se Spartou hráč Slovácka Daniel Holzer? „Sparta má obrovskou kvalitu a trápila nás. Hrají teď dobře a pro nás to bylo strašně moc náročné. Jsou to nadstandardní hráči české ligy, takže klobouk dolů před nimi. Chtěli jsme chodit do brejků, ale náš kámen úrazu bylo, že když jsme vždycky získali balon, tak jsme ho hned ztratili,“ uvedl zklamaně.

1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 2:4 (1:2) .
Branky:
33. Kim Sung-pin, 72. Daníček z pen. – 12. a 24. Kuchta, 63. Haraslín, 90.+5 Krejčí z pen. Rozhodčí: Rouček – Vlček, Hurych – Klíma. Žluté karty: Reinberk, Vecheta, Mihálik, Petržela – Karabec, Wiesner. Diváci: 7455.
1. FC Slovácko: Fryšták – Reinberk (68. Sinjavskij), Daníček, Hofmann – Kim Sung-pin, Havlík, Kohút (68. Mihálik), Holzer – Blahút (82. Petržela), Vecheta (68. Kvasina), Juroška (78. Cicilia). Trenér: Svědík.
AC Sparta Praha: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek (61. Laci), Ryneš (82. Zelený) – Birmančević (76. Karabec), Haraslín (82. Tuci) – Kuchta (76. Olatunji). Trenér: Priske.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME