04.05.2024

Slavia nadělila „bůra“ Baníku

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie zvítězili v utkání prvního kola ligové nadstavby ve skupině o titul nad Ostravou vysoko 5:0 a na druhém místě neúplné tabulky ztrácejí bod na vedoucí Spartu, která má k dobru nedělní zápas proti Slovácku.

Dvě branky vítězů dal Mojmír Chytil, po jedné Ivan Schranz a střídající Matěj Jurásek s Václavem Jurečkou, jenž se s 16 góly osamostatnil na čele tabulky střelců. Baník, který hrál od 52. minuty bez vyloučeného Abdullahiho Tanka, může v neděli přijít o čtvrté místo.

Slavia si připsala nejvyšší triumf v ligové sezoně. Nad Baníkem zvítězila nejvýrazněji od května 2003, kdy ho deklasovala 7:0. Vršovičtí v nejvyšší soutěži s Ostravou popatnácté za sebou neprohráli a ideálně se naladili na klíčové derby na Spartě, které je na programu za týden. Ostravský komplex z pražských „S“ se ještě prohloubil, Baník v lize neporazil Spartu a Slavii již 30 zápasů.

„Byl to skvělý zápas. Soupeř hrál hlavně v první půli výborně a přispěl k tomu zápasu. Ta červená karta to pro Baník zlomila, měli to pak těžký. Pro nás je to skvělý výsledek. Žádné vítězství v české lize není jednoduchý, nikdo nemá předem nic daného. Někdy se to daří víc, někdy míň. My jsme dneska ze sebe museli vydat to nejlepší, což se nám podařilo,“ uvedl spokojeně trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Davidem Nyčem.

Ivan Schranz se v zápase jednou trefil a na dalších dvou brankách se podílel. Za svůj parádní výkon si odnesl cenu pro hráče utkání: „Byl to skvělý večer a skvělý zápas. Hlavně děkuji tomuhle týmu, tomuto stadionu a také lidem, kteří nás za tím hnali. Hodně zápasů jsem vynechal, takže jsem rád, že se mi povedlo bodovat a skórovat.“

Baníku se zápas se Slavií nepovedl, od 52. minuty dohrával po vyloučení Tanka v deseti a nakonec prohrál 0:5. „Už před zápasem jsme měli strach ze žlutých karet, proto jsme některé hráče do utkání nedali. Dostali jsme jich dost, pak jsem měl strach, že dostaneme ještě jednu červenou. Ta Tankova byla hloupá. Neviděl jsem to, ale podívám se, jestli byla správně udělena. To nás určitě oslabilo a zápas to rozhodlo,“ zhodnotil jasně trenér Pavel Hapal. Co dalšího podle něj týmu chybělo?

Jak hodnotí utkání v Edenu hráč Baníku David Lischka? „Stalo se to, co se stalo. Hráli jsme na Slavii v deseti, co už je těžký i v jedenácti. Byli jsme pak strašně zranitelní a dopadlo to tím výsledkem. Je to ostuda,“ uvedl jasně. Co přesně říká na červenou Tanka?

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 5:0 (1:0).
Branky:
48. a 58. Chytil, 28. Schranz, 55. Jurečka, 78. Jurásek. Rozhodčí: Szikszay – Kříž, Volf – Radina. Žluté karty: Schranz – Rusnák, Blažek. Červená karta: 52. Tanko (Ostrava). Diváci: 18 028.
SK Slavia Praha: Staněk – Holeš (69. Zima), Ogbu, Vlček – Douděra, Ševčík (79. Tecl), Oscar, Bořil (74. Jurásek) – Schranz, Provod (46. Jurečka) – Chytil (74. Tijani). Trenér: Trpišovský.
FC Baník Ostrava: Markovič – Blažek (60. Frydrych), Lischka, Pojezný – Grygar (87. Takács) – Rusnák (77. Šudák), Klíma (60. Rigo), Šín, Šehič – Tanko, Kubala (60. Adediran). Trenér: Hapal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME