19.12.2021

0:2–3:2–3:3. Oslabený mistr po velkém dramatu remizoval v Ostravě

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie navzdory dvěma vyloučeným hráčům remizovali v 19. kole FORTUNA:LIGY v Ostravě 3:3.

Obhájce titulu nezvítězil v nejvyšší soutěži po sedmi výhrách a v čele tabulky přezimuje pouze o bod před Plzní a o tři body před Spartou. Pátý Baník neprohrál osmé kolo po sobě.

Ostravané v poločase prohrávali 0:2, díky zlepšené druhé půli a dvěma červeným pro soupeře ale otočili a sahali po třech bodech, které jim sebrala až neproměněná penalta v nastavení. „Je až neuvěřitelné a hloupé, co za příležitosti jsme zahodili. Musíme se z toho poučit, vymačkat maximum, jinak budeme za pitomce,“ kroutil hlavou kouč Ondřej Smetana po remíze 3:3 v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Útočník Ladislav Almási byl ústřední postavou šíleného zápasu mezi Baníkem a Slavií. Domácí útočník šel na plac v úvodu druhé půle, vstřelil dva góly, ale také faulem zavinil jednu trefu soupeře a v nastavení za stavu 3:3 zahodil penaltu. „Podle druhého poločasu by tři body byly zasloužené, ale takový je fotbal,“ hovořil po zápase. Jak popsal situaci před třetí slávistickou brankou?

„Nezachytili jsme vstup do druhé půle, dostali jsme krásný gól, vzápětí přišla červená karta. Je to škoda, první poločas jsme měli ve vlastních rukách,“ litoval trenér Jindřich Trpišovský, jehož svěřenci dohrávali v devíti.

„Měl bych větší radost, kdyby ty trefy byly tříbodové. Aspoň že ta druhá přinesla ten bod. Neměli jsme si to takhle zkomplikovat, ale bod bereme, druhá půle byla bláznivá,“ ulevil si záložník Tomáš Holeš po zápase, který hosté dohrávali v devíti hráčích.


FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 3:3 (0:2).
Branky:
47. a 82. z pen. Almási, 69. Kaloč – 29. a 88. Holeš, 24. Schranz. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Vodrážka – Pechanec. Žluté karty: Svozil, Klíma – Oscar, Masopust. Červené karty: 50. Oscar, 81. Kuchta (oba Slavia). Diváci: 1000 (omezený počet).
Ostrava: Budinský – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – De Azevedo (46. Juroška), Kaloč, Tetour (76. Budínský), Kuzmanovič (46. Almási), Buchta (46. Sor) – Klíma. Trenér: Galásek.
Slavia: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Masopust, Samek (63. Kuchta), Stanciu (67. Traoré), Holeš, Olayinka (71. Plavšič) – Schranz (68. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME