26.10.2022

Ajax hraje s Liverpoolem o naději

Liverpool FC

Redakce O2 TV Sport

Souboj dvou tradičních účastníků Ligy mistrů nabídne ve středu večer kanál Premier Sport 2. Ajax Amsterdam na svém stadionu hostí FC Liverpool. Předzápasový program, který moderuje Petr Svěcený, startuje v 20.20 hodin.

Středa 26. října 2022: Ajax Amsterdam – Liverpool FC

Ajax dokázal v Eredivisii vyhrát o víkendu na hřišti Waalwijku jednoznačně 4:1, tabulku nejvyšší nizozemské soutěže vede se ziskem 28 bodů z 11 utkání. Na druhé PSV drží náskok čtyř bodů.

V Champions League Ajax vyhrál úvodní duel jednoznačně 4:0 proti Rangers, jenže pak třikrát prohrál: v Liverpoolu 1:2, doma s Neapolí dokonce 1:6 a pod Vesuvem 2:4… „Je náročné jít do zápasu proti Liverpoolu s tím, že musíte vyhrát, jinak vypadnete z Ligy mistrů. Musíme být mnohem důraznější při napadání, abychom mohli myslet na takovýto úspěch. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet, a doufáme, že nebudeme muset být spokojeni jen s bodem,“ pronesl pro klubové stránky domácí lodivod Alfred Schreuder.

Liverpool zatím neprožívá povedenou sezonu, v tabulce Premier League je aktuálně na osmé pozici s bilancí 4–4–3, o víkendu navíc prohrál na hřišti posledního Nottinghamu, nováčka tohoto ročníku.

Reds v úvodním duelu skupiny prohráli v Neapoli 1:4, pak třikrát v řadě vyhráli, před dvěma týdny v Glasgowě v Ibrox Parku dokonce 7:1. „Na střetnutí s Amsterdamem se opravdu velmi těším. Ajax je velký tým, a proto očekávám velký zápas. I v této těžké době musíme zůstat pozitivní, máme široký kádr a zkusíme vyhrát,“ poznamenal liverpoolský trenér Jürgen Klopp.

Pokud chce Liverpool útočit na první místo italského rivala, tak musí bezpodmínečně zvítězit. „Bylo by naprosto skvělé, kdybychom se už teď kvalifikovali do osmifinále, jenže jistotu ještě nemáme a musíme se plně koncentrovat na samotný průběh. Ajax nám určitě nedá nic zadarmo,“ dodal Klopp.

„S experty Miroslavem Jirkalem a Vladimírem Šmicerem probereme odchod Overmarse a problémy Ajaxu, Jakub Podaný v elektronické tužce rozebere prostupnost amsterdamské obrany. Z týmu Liverpoolu se zaměříme na Darwina Núñeze a podíváme se na Salahův nejrychlejší hattrick v historii Ligy mistrů,“ poznamenal moderátor Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátor: Petr Svěcený. Hosté: Miroslav Jirkal a Vladimír Šmicer. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Aleš Svoboda.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME