12.11.2022

Baník pokračuje ve vzestupu, doma srazil Bohemians

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy porazili v 16. kole FORTUNA:LIGY Bohemians 1905 4:1. Dvě branky vstřelil mezi 73. a 80. minutou Ladislav Almási.

Už v úvodním dějství se za domácí trefili Daniel Tetour z penalty a Srđan Plavšić. Pražané po hodině hry snížili na 2:1 zásluhou střídajícího Jana Kovaříka.

Baník zdolal Pražané podeváté z posledních 11 ligových utkání. Bohemians si připsali teprve druhou venkovní prohru v sezoně nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce klesli na šesté místo. Ostrava pod trenérem Pavlem Hapalem vyhrála i třetí domácí ligový duel a je devátá.

Baník se tak s ligovým podzimem rozloučil ve velkém stylu. „Nebylo to nic jednoduchého, možná jsme v první půli mohli dohrát víc situací a vstřelit o gól víc. Kontaktní branka soupeře s námi zamávala, rozhodl náš třetí gól,“ shrnul spokojený Pavel Hapal a v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem pochválil Srdjana Plavšiće.

Srđan Plavšić byl hlavní postavou zápasu Baníku s Bohemians. Po jeho centru kopali Ostravané hned zkraje zápasu penaltu, sám potom gól dal a na další přihrál. „Díky spoluhráčům, celému týmu, hlavně že to bylo za tři body. Jsem rád, že pravidelně nastupuju, že podávám dobré výkony a pomáhám týmu,“ povídal po vydařeném zápase.

Závěr podzimu rozjetým Bohemians nevyšel, v posledním kole před pauzou prohráli v Ostravě vysoko 1:4. Zápas byl přitom vyrovnaný, rozhodly chyby Pražanů. „Nemůžeme dostávat takové góly, jsou to hrozné chyby. Rozhodla účinnost ve vápnech. Je to na zamyšlení, musíme udělat rekonstrukci obrany, poslední zápasy to odhalily na dřeň,“ láteřil kouč Jaroslav Veselý.

Bohemians zakončili ligový podzim porážkou na půdě Baníku. Ostravané zvítězili 4:1, jediný gól „Bohemky“ dával z přímého kopu Jan Kovařík. „Trefil jsem to hezky, škoda, že to nepomohlo k bodům. Sice jich celkově po podzimu máme relativně dost, ale nejsem spokojený, ještě jsme jich dost poztráceli,“ prohlásil zkušený záložník.

FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 4:1 (2:0).
Branky:
73. a 80. Almási, 9. Tetour z pen., 35. Plavšić – 63. Kovařík. Rozhodčí: Křepský – Podaný, Dohnálek – Zelinka. Žluté karty: Kaloč – Bačkovský, Prekop, Kovařík, Beran. Diváci: 7556.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Juroška, Frydrych, Pojezný, Fleišman – Cadu (68. Buchta), Kuzmanović (85. Boula), Kaloč, Tetour (68. Mišković), Plavšić (85. Šehić) - Almási (90. Tijani). Trenér: Hapal.
Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál (46. Beran), Jindřišek, Jánoš, Prekop (62. Kovařík) – Květ (86. Nový), Hronek (79. Mužík) – Puškáč (46. Drchal). Trenér: Veselý.

Mladá Boleslav otočila zápas v Jablonci

Fotbalisté Jablonce doma s Mladou Boleslaví 1:2, přestože v úvodu vedli. Tři minuty před koncem vstřelil vítězný gól bývalý jablonecký hráč Vojtěch Kubista. Oba týmy dohrávaly v deseti.

Jablonec poslal do vedení v 18. minutě Pavel Šulc, ale jeho spoluhráč David Heidenreich byl ve ve 42. minutě vyloučen. Ještě do přestávky vyrovnal Tomáš Ladra. V 74. minutě se srovnal i počet hráčů na hřišti, když červenou kartu dostal boleslavský David Šimek. Hosté se v neúplné tabulce posunuli na pátou příčku, Severočeši klesli na 14. místo.

FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1).
Branky:
18. Šulc – 45. Ladra, 87. Kubista. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Antoníček – Batík. Žluté karty: Surzyn, Jovović – Šimek, Pech, Mareček, Matějovský. Červené karty: 42. Heidenreich – 74. Šimek. Diváci: 1801.
FK Jablonec: Hanuš – Cools, Heidenreich, Akpudje – Šulc (88. Malínský), Houska, Kratochvíl, Hübschman (46. Surzyn), Souček (88. Černák) – Chramosta, Jovović. Trenér: Horejš.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Donát, Karafiát, Šimek – Pech, Kubista, Mareček, Matějovský, Fulnek – Skalák (70. Stránský), Ladra. Trenér: Hoftych.

Mlha svědčila Teplicím

Fotbalisté Teplic porazili na svém hřišti Liberec 2:1 a částečně mu oplatili srpnový debakl 1:5 z úvodního vzájemného duelu sezony.

Domácí poslal do vedení v šesté minutě útočník Filip Žák, v 18. minutě ale srovnal obránce Jan Mikula. Zápas na teplických Stínadlech rozhodl v 61. minutě záložník Jakub Urbanec. Utkání ovlivnila hustá mlha, kvůli které byl duel na chvíli přerušen a většina druhého poločasu se hrála bez videorozhodčího.

„Skláři“ v nejvyšší soutěži vyhráli třetí z posledních čtyř domácích utkání a v neúplné tabulce se posunuli na 12. místo. Slovan prohrál venku počtvrté v řadě a je osmý.

FK Teplice – FC Slovan Liberec 2:1 (1:1).
Branky:
6. Žák, 61. Urbanec – 18. Mikula. Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Slavíček – Petřík. Žluté karty: Gning – Mikula. Diváci: 2022.
FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, Kučera, Jukl, Urbanec – Trubač – Gning (90.+2 Fila), Žák (77. Mareček). Trenér: Jarošík.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý – Fukala (67. Preisler), Červ, Valenta (67. Frýdek), Višinský, Mikula (80. Kozák) – van Buren, Rabušic (62. Rondić). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME