12.11.2022

Bohemians jedou do Ostravy, Sparta v retro dresech hostí Dynamo

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Své závěrečné kolo má v tomto kalendářním roce na svém programu fotbalová FORTUNA:LIGA. Hlavní pozornost O2 TV Sport zamíří do Vítkovic a na Letnou. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat zápasy Teplice–Liberec a Jablonec – Mladá Boleslav.

Sobota 12. listopadu 2022 od 15.00 hodin: FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905

Do Ostravy přijede soupeř, proti kterému se Baníku daří. Z posledních 10 vzájemných ligových duelů dokázali Slezané osmkrát zvítězit. Baník doma v lize porazil Bohemians dokonce pětkrát v řadě. „Čeká nás velice těžký zápas, Bohemka hlavně na hřištích soupeřů vyhrává a dělá body a teď po dlouhé době dokázala vyhrát i doma, když otočila zápas se Zlínem,“ prohlásil ostravský kouč Pavel Hapal pro klubový web.

Ostrava zvítězila doma v lize dvakrát po sobě a ve třech z posledních čtyř duelů. Na svém stadionu posbírala 12 z celkových 17 bodů v ročníku. „Hráči Bohemians jsou běhaví, změnili trochu systém hry, jsou pracovití směrem dopředu, jsou góloví. Dávají opravdu hodně gólů a v tabulce jsou právem, kde jsou,“ pokračoval.

„Venku jsou daleko silnější než doma. Vpředu jsou rychlí a těží z toho při hře do otevřené obrany, po zisku míče velice rychle zakončují,“ dodal Pavel Hapal.

Bohemians minule vyhráli po třech kolech, když dokázali v Ďolíčku přehrát Zlín 3:2. „Doma se pod novým trenérem doposud prezentovali dominantními výkony. Do útoku chodí ve velkém počtu hráčů a snaží se svého soupeře zatlačit. To je pro každý tým nepříjemné. Ještě více to pak umocňuje kulisa, která v Ostravě bývá tradičně na vysoké úrovni,“ řekl směrem k sobotnímu duelu pro www.bohemians.cz asistent trenéra Ivan Hašek.

„Klokani“ minule venku prohráli po sedmi ligových utkáních, ale v této sezoně získali 16 z celkových 22 bodů právě na stadionech soupeřů. „Co se týče věcí, které přinesl trenér Hapal, tak na začátku se soustředil určitě na jednu, hlavní, věc. Tou bylo zvednout hráče po psychické stránce. Nyní je na Ostravě už vidět, že má nějaký styl, jímž by se chtěl trenér Hapal prezentovat,“ nechal se slyšet.

Po karetním trestu může trenérský štáb počítat s Adamem Jánošem: „Rozhodně kvitujeme Adamův návrat. Je pro nás dobře, že může nastoupit. Máme teď zase více variant pro složení sestavy. Se Zlínem jsme měli výběr trochu okleštěný, protože proti Zlínu jsme krom Adama postrádali ještě Ondru Petráka.“

V úvodu předzápasového studia přihlásí reportéři David Sobišek a Eliška Machová. „David pohovoří před zápasem Jablonec – Mladá Boleslav o tom, jak se Severočeši po čtyřech prohrách chystají na zápas bez svého útočníka Václava Sejka, Eliška promluví druhé nejhorší obraně FORTUNA:LIGY, na čem v Teplicích pracovali, aby změnili nejen poslední vzájemné zápasy s Libercem, kdy z pěti duelů nasbírali pouhé tři body,“ prohlásil moderátor Petr Svěcený.

S expertem Antonínem Rosou pak probere nejen laciný Bačkovského gól od Zlína. „Reportér Vladimír Grebennikov Vladimíra Grebennikova promluví s Pavlem Hapalem o Plavšićovi a o tom, jak na soupeře, který venku hraje skvěle,“ doplnil.

Sobota 12. listopadu 2022 od 18.00 hodin: AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice

Slavnostní nádech bude mít večerní zápas na Letné. Sparta vyzve České Budějovice v retro dresech ke 129. výročí založení klubu. Pražané bodovali v lize s Jihočechy ve 13 z posledních 14 zápasů a čtyřikrát v řadě s nimi neprohráli.

„Vstupujeme do druhé poloviny základní části, všechny soupeře jsme už poznali. Budějovice změnily trenéra. Hrajou odvážně. Očekáváme těžký zápas,“ prohlásil asistent sparťanského trenéra Thomas Nørgaard.

Sparta vyhrála doma nad Českými Budějovicemi jediný z posledních třech ligových duelů, na druhé straně s nimi na Letné prohrála jediné z uplynulých 20 utkání. Domácí bodovali ve 13 z posledních 14 ligových utkání, v tom posledním přehráli Slovácko jasně 4:0. Letenští ve FORTUNA:LIZE neprohráli sedmkrát v řadě, třikrát za sebou vyhráli a v posledních dvou duelech doma nastříleli devět branek.

„Pro nás je všechno nastavené tak, abychom získali tři body. Principy naší hry by měly být jasné všem. Věříme, že vyhrajeme,“ dodal.

České Budějovice v minulém kole v premiéře pod dočasnými trenéry vyhrály po dvou porážkách. „Taková výhra jako ta v minulém kole nad Brnem potěší. Zaplaťpánbůh za ni,“ oddechl si asistent trenéra Jiří Kladrubský.

Dynamo minule venku v lize prohrálo po dvou vítězstvích, v ligové sezoně získalo na stadionech protivníků 13 z celkových 18 bodů. „Utkání s Brnem jsme potřebovali zvládnout. Teď můžeme jet s čistou hlavou příští týden na Spartu,“ dodal její bývalý hráč.

„S experty Janem Rezkem a Zdeňkem Ščasném se detailněji podíváme na Presinkovou aktivitu PPDA, v ní je Dynamo poslední. Reportérka Tereza Kubíčková před zápasem vyzpovídá Filipa Panáka,“ uzavřel Petr Svěcený.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME