06.08.2022

Bohemians neudrželi dvoubrankové vedení, Baník veze z Ďolíčku bod

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Bohemians 1905 měli nakročeno k druhé výhře v sezoně, nakonec ve 2. kole FORTUNA:LIGY remizovali doma s Ostravou 3:3.

Hosty poslal v Ďolíčku do vedení Nemanja Kuzmanović, ale Pražané trefami Petra Hronka, Romana Květa a Antonína Křapky během úvodních 22 minut skóre otočili. Za Baník se po změně stran prosadili Jiří Klíma a střídající Muhamed Tijani.

Slezané v lize s „Klokany“ podesáté za sebou neprohráli. Bohemians v sezoně nejvyšší soutěže i napodruhé bodovali, v prvním kole zvítězili 3:0 v Jablonci. Naopak Ostrava stejným poměrem doma na úvod podlehla Olomouci. Bohemians neprohráli sedm soutěžních zápasů v řadě, Baník ve stejném počtu venkovních ligových duelů nezvítězil.

„Po inkasovaném gólu jsme se zvedli, nepodělali se z toho, ale 3:1 musí dobrý tým, který chce hrát výš v tabulce, uhrát. To jsme nezvládli, máme na čem pracovat,“ neskrýval v rozhovoru s Davidem Sobiškem kouč Bohemians Jaroslav Veselý své zklamání.

V divokém duelu Bohemians s Baníkem byl nejlepším hráčem zvolen Roman Květ. Gólem na 2:1 pomohl k obratu domácích, kteří ale po změně stran vedení neudrželi a berou jen bod. „Ve druhém poločase jsme to měli mít pod kontrolou. Kdy naposledy jsme v poločase vedli o dva góly,“ povzdechl si záložník, který mohl sám rozhodnout, v dalších šancích už ale na gólmana Laštůvku nevyzrál.

„Na jednu stranu je špatně dostat tak laciné góly a remizovat, na druhou stranu je super se takhle zvednout,“ přemítal trenér Pavel Vrba po hektickém utkání, po kterém ani jeden tým není spokojený s bodem.

Bohemians Praha 1905 – FC Baník Ostrava 3:3 (3:1).
Branky:
6. Hronek, 19. Květ, 22. Křapka – 5. Kuzmanović, 49. J. Klíma, 79. Tijani. Rozhodčí: T. Klíma – Nádvorník, Machač – Štěrba. Žluté karty: Hronek, Petrák – Laštůvka, Sanneh, Frydrych, Vrba (trenér). Diváci: 6012.
Bohemians Praha 1905: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Petrák (84. Jánoš), Kovařík (76. Nový) – Květ (84. Mužík), Hronek – Puškáč (76. Koubek). Trenér: Veselý.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe (46. Sanneh), Frydrych, Pokorný, Fleišman (74. Smékal) – P. Jaroň (64. Šehić), Kuzmanović (64. Tijani), Kaloč, Tetour (46. Pojezný), Buchta – J. Klíma. Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME