17.03.2023

Čtvrtfinále startuje: do akce jde i favorit z Pardubic

HC Dynamo Pardubice / Ladislav Adámek

Redakce O2 TV Sport

A je to tady! Do vyřazovacích bojů poprvé zasáhnou dva nejlepší týmy po základní části. Pardubičtí hokejisté, kteří v dlouhodobé fázi triumfovali, vyzvou Olomouc. Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 18.30 hodin.

Pardubice prokázaly roli největšího favorita a opanovaly základní části. Je nabíledni, že hlavním cílem Východočechů je zisk mistrovského titulu po 11 letech.

„Favorit v žádném případě,“ zdůraznil kouč Radim Rulík a pokračoval: „Pokud bychom měli takhle přemýšlet, tak to je cesta do pekel. Favorit je každý, kdo do play off postoupí. Liberec, Hradec Králové, Třinec, Sparta, Brno, to jsou všechno strašně silná mužstva. Kdokoliv chytne formu, může kohokoliv porazit.“

Východočeši sice opanovali základní část, z posledních čtyř utkání ale získali pouze jediný bod. „Jak nebyl z naší strany stoprocentní výkon, tak to bylo hned znát. A myslím, že jsme zaslouženě prohrávali. Byl to pro nás pro všechny jasný vzkaz, že pokud na ledě nenecháme všechno, co se týče systému a nasazení, a nebudeme působit jako tým, tak to bude s každým strašně těžké. Takhle bychom neuspěli a to můžeme mít v sestavě jakákoliv jména,“ varoval kouč Dynama.

Pardubice jsou ve čtvrtfinále potřetí za sebou. Loni vypadly s Českými Budějovicemi (1:4 na zápasy) a předloni s Mladou Boleslaví (0:4). Na účast v semifinále čekají od zisku šestého titulu v roce 2012. Od té doby vypadly pětkrát ve čtvrtfinále, jednou v předkole a třikrát se do play off nedostaly.

„Každý ví, o co jde a o co hrajeme. Po základní části jsme udělali čáru, protože je vlastně jedno, jak skončíte. Je to vidět i v předkole, že je jedno, jestli jste první, desátý nebo dvanáctý. Zápasy jsou vyrovnané. Začíná se od nuly a musíme se dobře nachystat. Půjdeme do zápasu, abychom ten druhý tým porazili a je úplně jedno, jestli jsme favorit nebo outsider. Prostě jdeme vyhrát. Je jedno, na koho narazíte, když chcete dojít daleko, musíte vyhrát ty čtyři zápasy proti každému,“ doplnil útočník Lukáš Sedlák.

Olomouc několikrát během této sezony prokázala, jak je odolným soupeřem. Hanáci dokázali Dynamo ve vzájemných zápasech tohoto ročníku jednou porazit. „Rádi bychom využili tu jejich delší herní absenci. Bude to ještě o úroveň náročnější, ale důkladně se přichystáme,“ ujistil zkušený brankář Branislav Konrád, jenž uzavřel sérii předkola proti Karlovým Varům (3:1 na zápasy) vychytaným čistým kontem.

Olomouc je ve čtvrtfinále počtvrté za posledních šest sezon. V roce 2020 bylo play off zrušeno kvůli pandemii koronaviru v době, kdy hrála v předkole se Zlínem 1:1 na zápasy a loni vypadla v předkole s Vítkovicemi po porážce 2:3 na zápasy. V semifinále byla pouze v roce 1994, kdy nakonec získala titul.

V měření sil s Karlovými Vary nebyla pro Kohouty překážkou ani marodka. „Provázela nás celou sezónu. Sice teď máme taky tři nebo čtyři zraněné, ale byly zápasy, kdy nás bylo zraněných i čtrnáct, což je neskutečné. Nikdy jsem to nezažil. Do konce prosince jsme hráli výborně, chvílemi jsme byli i třetí, jenže pak to šlo dolů. Nyní jsme se ale nastartovali a v play off jsme zase úplně jiný tým,“ podotkl útočník Jan Bambula.

Předzápasový program na O2 TV Sport začne aktuálními informacemi z utkání Vítkovice–Kometa, které má stanoveno úvodní buly na 17.00 hodin. „S expertem Jakubem Koreisem pak probereme sílu Pardubic i po nepovedeném závěru základní části. Podíváme se také na obranu Dynama v čele s gólmanem Romanem Willem,“ uvedl moderátor Jan Homolka.

„U Olomouce se zaměříme na její přesilovky a střelce Jakuba Orsavu, neopomeneme také porovnat její brankářskou dvojici Branislav Konrád – Jan Lukáš,“ dodal s tím, že reportérka Tereza Kubíčková před zápasem vyzpovídá Lukáše Sedláka a právě Jakuba Orsavu.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME