02.05.2022

Dokoná Liverpool svůj postup do finále Ligy mistrů ve Villarrealu?

FC Liverpool

Redakce O2 TV Sport

V úterý se rozhodne o prvním finalistovi fotbalové Ligy mistrů. Villarreal bude dohánět dvougólovou ztrátu z Liverpoolu.

Studio Ligy mistrů startuje na Premier Sport 2 ve 20.15 hodin s moderátory Petrem Svěceným a Liborem Boučkem, jejichž hosty budou Karel Poborský a Vladimír Šmicer.

Úterý 3. května 2022: Villarreal CF – FC Liverpool

První semifinálové utkání vyšlo Liverpoolu, který na Anfield Road dominoval a mohl zvítězit ještě výraznějším rozdílem. Podle liverpoolského trenéra Jürgena Kloppa se hosté v odvetě musí pokusit zapomenout na vedení 2:0: „Nejlepší způsob, jak k tomu přistoupit, je ignorovat náskok, jít do toho, jako by to bylo 0:0, a snažit se znovu vyhrát.“

Kloppovi svěřenci mohou v této sezoně získat tzv. quadruple neboli čtyři trofeje. Liverpool v ligové generálce na odvetu vyhrál v Newcastlu 1:0 a z druhého místa tabulky nadále ztrácí bod na vedoucí Manchester City. V tomto ročníku Ligy mistrů zvítězil ve všech pěti venkovních zápasech.

Villarreal nevyhrál v Lize mistrů s anglickými soupeři ani jedno z 13 utkání a posledních šest prohrál. Doma však úřadující vítěz Evropské ligy drží sérii 12 duelů bez soutěžní porážky. „V odvetě se samozřejmě pokusíme něco změnit. Ve Villarrealu to bude jiné než v prvním zápase a Liverpool potrápíme víc než u nich doma,“ prohlásil kouč španělského týmu Unai Emery.

Villarreal rovněž v sobotu překvapivě podlehl na hřišti předposledního Alavésu 1:2 a ve španělské lize je sedmý.

Postupující si v sobotu 28. května v Paříži zahraje o trofej s lepším z dvojice Manchester City – Real Madrid. Angličtí šampioni první domácí zápas vyhráli 4:3, odveta je na programu ve středu.

„V úvodu našeho předzápasového programu si přiblížíme, jak funguje sepjetí padesátitisícového města Villarrealu s fotbalem. Určitě s experty Karlem Poborským a Vladimírem Šmicerem probereme spojení Liverpool – Jürgen Klopp, které má podle uzavřené smlouvy trvat nejméně do roku 2026,“ přiblížil program na Premier Sportu 2 jeden z moderátorů Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Petr Svěcený a Libor Bouček. Hosté: Karel Poborský a Vladimír Šmicer. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME