21.09.2022

Druhý týden byl v NFL ještě divočejší!

NFL

Redakce O2 TV Sport

Pokud jsme divoký první týden v NFL přisuzovali nerozehranosti jednotlivých týmů a každoročnímu momentu překvapení, tak ve druhém týdnu jen těžko hledat příčinu. Některé týmy zřejmě zapomněly, že se fotbal hraje na čtyři čtvrtiny. Neskutečné obraty v posledních čtvrtinách, to byl podpis týdne dvě v NFL.

Miami Dolphins letos ukazují, že jsou týmem, se kterým se musí počítat. Proti Ravens sice v poslední čtvrtině prohrávali už 14:35, ale pak ukázali, že mají dva nejrychlejší hráče v lize, kteří v mžiku dokážou otočit vývoj utkání. Za nepříznivého stavu quarterback Tua Tagovailoa spoléhal na své wider receivery Tyreeka Hilla a Jaylena Waddla. Ti mu jeho důvěru oplatili, když celkem nachytali 190, respektive 170 yardů a oba připsali dva touchdowny. Díky jejich příspěvku Miami skórovalo 28 bodů ve čtvrté čtvrtině, na které Ravens nedokázali zareagovat a poslední hřebíček přišel čtyři vteřiny před koncem, kdy Dolphins dokázali zcela otočit vývoj utkání, a nakonec v nepravděpodobném comebacku zvítězit 41:35.

Podobná situace se povedla New York Jets. Ti už se pomalu smiřovali s tím, že prohrají i druhé utkání letošní sezony, když proti Cleveland Browns prohrávali 17:30, minutu a půl před koncem. V americkém fotbale se však velmi rychle dokáže utkání překlopit na druhou stranu, což Browns tvrdě pocítili. Devadesát vteřin před koncem totiž přišla sekvence Jets. Nejprve dlouhý touchdown, následně zalehnutý onside kick, který poslal do útoku znovu tým z města, které nikdy nespí. Kdo ale zaspal, to byla obrana Browns, která nakonec ještě povolila druhý touchdown 22 vteřin před koncem a Jets tak dokonali obrat na 31:30.

Třetí utkání, které mělo infarktovou koncovku se hrálo v Las Vegas. Domácí Raiders vedli nad Cardinals už 23:7 ve čtvrté čtvrtině, pak však přišel i jejich kolaps čtvrté čtvrtiny, který lemoval celý druhý hrací týden v NFL. Arizona s vypršením časového limitu snížila touchdownem na 21:23 a následně dvoubodovou konverzí poslal utkání do prodloužení QB Kyler Murray. V něm neudržel míč ve svém držení WR Raiders Hunter Renfrow, který zvedl arizonský Byron Murphy a 59 yardovým sprintem ukončil utkání v endzóně soupeře. Jednalo se o nejdelší vrácený fumble touchdown v prodloužení v historii NFL a o další vstání z mrtvých, tentokrát v podání Arizony Cardinals.

Bohužel nejen neskutečné obraty byly k vidění ve druhém hracím týdnu. Ani tentokrát se hráčům nevyhnuli zranění a NFL přišla o dalšího starting quarterbacka. Nová éra v San Francisku pod Trayem Lancem netrvala příliš dlouho. Mladý rozehrávač si v zápase se Seahawks zlomil kotník a bude svému týmu chybět do konce sezony. Jeho místo tak zaujal Jimmy Garroppolo, který loni dovedl 49ers až do NFC Championship game. Velká sága okolo jeho možného předsezonního propuštění, a nakonec znovu podepsání, tak dokončila obrat o 360 stupňů a Jimmy-G, jak se Garroppolovi přezdívá, je opět QB1 v San Francisku.

Ve třetím hracím týdnu nás pak čeká naprostá lahůdka, když se možná naposledy v kariéře potkají dva z nejlepších hráčů v historii NFL. Tom Brady vs. Aaron Rodgers, Tampa Bay Buccaneers proti Green Bay Packers. To si nesmíte nechat ujít!

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME