21.11.2022

Druhý vyzve prvního: Vítkovice hostí Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Atraktivní hokejové utkání nabídne netradičně v úterý O2 TV Sport. Do Vítkovic míří Pardubice, Ostravar aréna tedy zhlédne souboj aktuálně dvou nejlepších týmů Tipsport extraligy. Předzápasový program začíná v 17.00 hodin.

Souboj Vítkovic a Pardubic slibuje parádní hokejovou podívanou. Ostravané doma vyhráli všech osm zápasů a neztratili na svém stadionu ani bod. Pardubice zvítězily v deseti posledních utkáních a venku ovládly osm z devíti zápasů, bodovaly přitom ve všech. Pouze v Brně prohrály 3:4 v prodloužení.

Oba úterní sokové vstřelili 66 branek a dělí se tak o pozici nejproduktivnějších týmů extraligy. „Je to pro nás velká výzva a velká prestiž. Chceme využít domácího prostředí a jít do utkání sebevědomě. Viděli jsme zápas Pardubic s Českými Budějovicemi, které měly v první třetině přílišný respekt a nedopadlo to s nimi dobře. Chceme se toho vyvarovat a od začátku nastolit hru tak, že jsme doma a chceme diktovat,“ vyhlásil pro www.hc-vitkovice.cz odhodlaně trenér Miloš Holaň.

Vítkovičtí do utkání s Dynamem nenastoupí v nejsilnější možné sestavě. Na marodce stále zůstávali i začátkem nového týdne útočníci Lukáš Krenželok a Peter Mueller, kteří se sice již chystají na návrat do zápasů, nicméně stále není zodpovězenou otázkou, kdy tomu tak skutečně bude. Navíc v minulém zápase chyběl i obránce Mário Grman, který se vrátil se zraněním z reprezentační akce. A aby byl výčet zdravotních problémů kompletní, mimo je i brankář Lukáš Klimeš. Přesnou povahu a přesnou dobu rekonvalescence klub nechce z taktických důvodů specifikovat.

„Respekt k soupeři samozřejmě máme, stejně tak jako ke každému soupeři. Víme o jejich silných stránkách a budeme je chtít pokrýt,“ dodal hlavní kouč Vítkovic, který na východě Čech v letech 2017–2018 působil.

Dynamo doma porazilo Vítkovice 2:1, teď chce přidat další výhru. Trenér Radim Rulík může počítat s návratem obránce Davida Musila, který si odpykával disciplinární trest, zranění doléčoval Peter Čerešňák. „Měli jsme den volna, odpočinuli jsme si od hokeje. V sobotu jsme se pak vrátili do tréninku, nastavili jsme si hlavu, abychom byli připraveni na ten zápas,“ řekl kapitán Východočechů Patrik Poulíček pro klubový web.

Se spoluhráči nehledí na dlouhou sérii svých výher: „Náš přístup je furt stejný, snažíme se každý den zlepšovat a podávat dobré výkony.“

„Předzápasový program začneme srovnáním obou týmů, u Vítkovic se zaměříme na produktivitu Dominika Lakatoše ve vztahu, zda hraje Peter Mueller, či nikoliv, u Dynama se podíváme na srovnání statistických parametrů doma a venku,“ poznamenal moderátor Jan Velart s tím, že reportérka Tereza Kubíčková před utkáním promluví s Jurajem Mikušem a Robertem Kousalem.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME