17.03.2023

Dynamo sice ztrácelo, první čtvrtfinálovou výhru nad Olomoucí si ale nenechalo vzít

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic vstoupili do play off v prvním čtvrtfinálovém utkání výhrou nad Olomoucí 5:1.

Vítěz základní části sice prohrával po brance Jana Káni, ale i díky dvěma využitým přesilovým hrám výsledek otočil. O branky se postarali Matej Paulovič, Tomáš Dvořák, Tomáš Zohorna, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák, tři asistence si připsal David Cienciala.

„Inkasovaná branka nás trochu opařila, ale nezabrzdila. Byl to z obou stran bojovný, bruslivý zápas, my jsme byli šťastnější, měli jsme dobrou produktivitu,“ shrnul Radim Rulík. Co v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou řekl k disciplíně svého týmu?

„Nemělo to tak jednoznačný průběh, ale je jedno, jaké je skóre. Prostě prohráváme na zápasy 0:1 a musíme se do zítřka zlepšit. Rozhodl to třetí gól Pardubic, my jsme před ním měli vyloženou šanci, musíme to proměňovat,“ řekl Jan Tomajko.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 5:1 (2:1, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
11. Paulovič (R. Kousal, Čerešňák), 12. T. Dvořák (Cienciala), 39. T. Zohorna (Radil), 46. Hyka (L. Sedlák, Cienciala), 59. L. Sedlák (Cienciala) – 8. J. Káňa (Plášek). Rozhodčí: Cabák, Šír – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
HC Dynamo Pardubice: Will – Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, Poulíček, Říčka – Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.
HC Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš – Orsava, P. Musil, J. Káňa – Bambula, J. Knotek, Kusko – Navrátil, Nahodil, Plášek – Olesz, Menšík, Klimek. Trenér: J. Tomajko.

Vítkovice vydřely první výhru nad Brnem

Hokejisté Vítkovic vstoupili do čtvrtfinálové série play off s Kometou vítězstvím 3:2.

Vítězný gól Ostravanů vstřelil ve 44. minutě bývalý hráč Komety Peter Mueller a domácí si tak ve vzájemných zápasech připsali čtvrtou výhru v řadě.

„Vyrovnaný, těžký zápas. Podařilo se nám dát v krátkém sledu dva góly a to bylo asi rozhodující. Trošku jsem se obával, jak se na nás projeví pauza, ale zvládli jsme to slušně. Je to první bod. Dobře že jsme měli málo vyloučených, víme, jaké má Brno silné stránky,“ pověděl po utkání Miloš Holaň, kouč domácích.

„Bylo to dnes asi více defenzivnější utkání a hrálo se hodně z obrany. Šancí nebylo tolik. Rozhodly dva slepené góly, které jsme dostali v první třetině. Dobré mužstvo si nemůže po obdržené brance nechat dát druhý gól hned v dalším střídání. To by se nám nemělo stávat a musíme se z toho poučit do dalších zápasů,“ navázal brněnský trenér Patrik Martinec.

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1).
Branky a nahrávky:
14. Roberts Bukarts (Mueller, Raskob), 15. Kotala (Gewiese, J. Stehlík), 44. Mueller (Koch) – 30. Okál (Holík), 47. Hrbas (Flek, Kollár). Rozhodčí: Květoň, Pražák – Ondráček, Zíka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 9593.
HC Vítkovice Ridera: Stezka – Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Prčík, Gewiese, J. Stehlík – Mueller, Krieger, Roberts Bukarts – Lakatoš, Chlán, Fridrich – M. Kalus, Kotala, Jarůšek – Dej, Lindberg, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
HC Kometa Brno: D. Furch – Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas – Horký, Holík, Okál – Šalé, Strömberg, Zaťovič – K. Pospíšil, Kollár, Flek – A. Zbořil, J. Ondráček, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME