21.03.2023

Dynamo získalo třetí čtvrtfinálovou výhru v prodloužení

HC Dynamo Pardubice / Ladislav Adámek

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic zůstali i po dnešních třetích zápasech čtvrtfinále play off extraligy jediným neporaženým celkem vyřazovacích bojů.

Po obratu a výhře na ledě Olomouce 5:4 v prodloužení jsou Východočeši krok od postupu do semifinále, v sérii vedou už 3:0. Úternímu střetnutí předcházela minuta ticha za devítiletého olomouckého hokejistu Adama Koutného, který minulý víkend zemřel po autonehodě.

Rozhodující gól utkání na Hané vstřelil v 78. minutě útočník Tomáš Zohorna a dovršil obrat Východočechů, kteří po druhé třetině prohrávali 2:4. Dynamo, jemuž od 21. minuty chyběl do konce utkání vyloučený útočník Lukáš Sedlák, si ve středu může zajistit postup. Semifinále by si zahrál nejúspěšnější tým základní části po dlouhých 11 letech.

„Ve druhé třetině jsme nehráli dobře, vyloučení Sedláka nás ovlivnilo. Ve třetí třetině jsme se uklidnili, začali jsme hrát hokej a nevěnovali se tomu dohrávání a provokacím od hráčů Olomouce,“ hlásil pardubický kouč Radim Rulík v rozhovoru s Jakubem Koreisem.

„Výsledek je hodně frustrující, ve dvou zápasech jsme byli kousek od vítězství. Klobouk dolů před výkony, jaké naši hráči předvádí,“ řekl olomoucký Boris Žabka, asistent hlavního kouče Tomajka.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 4:5 v prodl. (2:2, 2:0, 0:2 – 0:1).
Branky a nahrávky:
12. Bambula (Klimek), 19. J. Knotek (Bambula, Ondrušek), 22. Navrátil (Plášek, P. Musil), 31. Menšík (Mareš) – 8. L. Sedlák (Cienciala), 17. Cienciala (Hyka, L. Sedlák), 41. A. Musil (Poulíček, Vála), 46. Košťálek (Cienciala), 78. T. Zohorna. Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3, navíc L. Sedlák (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
HC Olomouc: Lukáš – Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček – Orsava, Nahodil, J. Káňa – Navrátil, J. Knotek, Bambula – P. Musil, Kusko, Plášek – Anděl, Menšík, Klimek. Trenér: J. Tomajko.
HC Dynamo Pardubice: Will – Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, Poulíček, Říčka – Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.

Vítkovice si výhrou v Brně vzaly zpět vedení v sérii

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy na ledě Brna 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. Utkání se výrazně protáhlo, neboť v 15. minutě se objevila v ledu u mantinelu trhlina a pokračovalo se až po několika odkladech po hodinové pauze.

Kometu sice poslal už po 20 sekundách do vedení Zdeněk Okál, ale hosté už v první třetině góly Jakuba Kotaly a Petra Fridricha vývoj otočili. Vítězství pak potvrdili v závěrečném dějství Lukáš Krenželok a trefou do prázdné branky při hře domácích bez gólmana Marek Kalus.

„Mimo prvního střídání bylo všechno špatně. My jsme se na zápas těšili, bylo vyprodáno, v hale vládla atmosféra play off. Ale přerušilo se to kvůli nezpůsobilému hřišti, což nám nesedlo. Nebyli jsme v tom zápase, neužili jsme si to. Tím nechci snižovat výborný výkon Vítkovic. Zítra jdeme do boje znova, věřím, že nám pomohou fanoušci a my si to užijeme,“ řekl brněnský kouč Patrik Martinec.

„Pro nás ten začátek nebyl vůbec příjemný, když jsme ve dvacáté vteřině dostali gól, ale věřili jsme, že je spousta času na nápravu. Situace kolem ledu a přerušení byla nepříjemná, ale pro oba týmy stejná. My jsme chtěli v zápase pokračovat, což se stalo. Dnes máme druhý bod z vyrovnaného duelu, což byly i oba zápasy u nás. Rozhodly maličkosti a ty byly dnes na naší straně,“ navázal vítkovický Miloš Holaň.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 1:4 (1:2, 0:0, 0:2).
Branky a nahrávky:
1. Okál (Kundrátek) – 10. Kotala (Gewiese, Kalus), 17. Fridrich (Lednický, Gewiese), 45. L. Krenželok (Koch, Stezka), 59. Kalus (Kotala). Rozhodčí: Mrkva, Hradil – Šimánek, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
HC Kometa Brno: D. Furch – Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Gulaši – Horký, Holík, Okál – Pospíšil, Kollár, Flek – Koblížek, Strömberg, A. Zbořil – Zaťovič, F. Dvořák, Vincour. Trenér: P. Martinec.
HC Vítkovice Ridera: Stezka – Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Kovář, Gewiese, J. Stehlík – Mueller, Krieger, Jarůšek – Lakatoš, Dej, L. Krenželok – Kalus, Lindberg, Kotala – Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME