24.10.2022

Haaland se vrací do Dortmundu. Pomůže Citizens k výhře ve skupině?

Manchester City

Redakce O2 TV Sport

Souboj prvních dvou týmů skupiny G nabídne v úterý večer kanál Premier Sport 2. Borussia Dortmund hostí na svém stadionu Manchester City. Předzápasový program, který moderuje Libor Bouček, startuje ve 20.20 hodin.

Úterý 25. října 2022: Borussia Dortmund – Manchester City

Signal Iduna Park je již připraven na návrat hvězdného útočníka Erlinga Haalanda v dresu Manchesteru City. Anglický gigant dokázal v prvním vzájemném klání tohoto ročníku otočit zápas s Borussií, na svém Etihad stadium triumfoval 2:1 po gólech v 80. a 84. minutě. A kdo vstřelil ten rozhodující? To si určitě leckterý fanoušek pamatuje…

Haaland střílí góly i v dresu Citizens – po jedenácti kolech anglické nejvyšší soutěže jich má na svém kontě sedmnáct! O víkendu dvěma brankami sestřelil houževnatý Brighton, na čele tabulky střelců má neskutečný náskok sedmi tref na druhého Harryho Kanea z Tottenhamu. V Lize mistrů má na svém kontě pět zásahů stejně jako barcelonský Robert Lewandowski nebo Mohamed Salah z Liverpoolu.

„Je to dobrý chlap a vynikající fotbalista. Když odcházel, bylo to velmi emotivní loučení. Je brutálně rychlý a zítra ho musíme zastavit. I v tréninku byl jedinečný, proti němu je to vždycky výzva,“ prohlásil brankář Borussie Gregor Kobel.

Manchester City má postup ze skupiny jistý, pro potvrzení prvního místa potřebuje získat bod. „Vím, že v těch nejlepších zápasech proti Bayernu hraje Dortmund špičkový fotbal. Máme k nim velký respekt. Minule jsme byli v prvním poločase tak ledabylí, ale druhý poločas byl mnohem lepší. Abychom je porazili, budeme muset hrát jak nejlépe umíme. O tom není pochyb,“ chválil soupeře Josep Guardiola, kouč City.

„Je to fantastický stadion, to každý ví. Je tu atmosféra, hrají tu atraktivní fotbal. Když jsem tady byl, hrál jsem proti Kloppovi a Tuchelovi a vždy to byly těžké zápasy. Skvělá atmosféra, rádi se sem vracíme,“ doplnil španělský kouč.

K postupu míří také Borussia, která si náladu vylepšila jednoznačným víkendovým vítězstvím 5:0 nad VfB Stuttgart. Na vedoucí Union Berlín ztrácí v průběžné tabulce čtyři body. „Manchester City však patří mezi nejlepší týmy na světě a porazit ho bude vyžadovat maximální úsilí. Musíme ještě zlepšit to, co jsme předvedli při prvním setkání a tentokrát musíme hrát až do poslední minuty. City bude hrát stejně dobře jako proti kterémukoliv týmu a světě,“ poznamenal kouč Edin Teržić.

„S experty Tomášem Hübschmannem a Františkem Strakou probereme aktuální formu Borussie, je jasné, že u hostujícího celku se zaměříme hlavně na Erlinga Haalanda,“ poznamenal moderátor Libor Bouček.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátor: Libor Bouček. Hosté: Tomáš Hübschmann a František Straka. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME