18.12.2021

Hložek zachránil Spartu proti Hradci Králové

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty zvítězili v 19. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Hradce Králové 1:0 a přezimují na třetím místě tabulky.

O čtvrté výhře Pražanů v nejvyšší soutěži za sebou rozhodl v duelu hraném v domácím azylu Východočechů v Mladé Boleslavi v 75. minutě Adam Hložek.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby ztrácejí dva body na Plzeň a vedoucí Slavii, která má zápas k dobru. „Votroci“ doma ve F:L prohráli poprvé v sezoně a po 11 utkáních, v neděli mohou přijít o šesté místo.

Jedinou brankou utkání rozhodl Adam Hložek. „Všichni víme, že je pro nás mimořádným hráčem, dokáže rozhodovat zápasy. Rychlostně a technicky patří k top hráčům v lize,“ ocenil hvězdného forvarda kouč Pavel Vrba. Slova chvály měl i pro dalšího nadějného mladíka Martina Vitíka. A o co by si napsal Ježíškovi? I to prozradil v rozhovoru s Martinem Kubičíkem.

Při personálních problémech v obraně Sparty dostal šanci talentovaný stoper Martin Vitík. Stále teprve osmnáctiletý obránce naskočil proti Hradci do třetího zápasu v sezoně a poprvé od srpna to bylo v základní sestavě. „Musím poděkovat trenérovi za šanci, jsem rád, že jsem ji dostal. A jsem rád, že jsme to zvládli s nulou a za tři body,“ vykládal spokojeně po utkání.

Nováček z Hradce Králové zaujal po návratu mezi elitu dobrými výkony. A dobře hrál i v sobotu, v posledním podzimním kole podlehl Spartě těsně 0:1. „Fungovala nám obranná fáze hry. Bohužel jsme ale nedotáhli slibné situace. Měli jsme jich spoustu, trefili jsme břevno, Adam Vlkanova šel sám na branku,“ litoval trenér Miroslav Koubek neefektivní ofenzivy svého týmu.


FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:1 (0:0).
Branka:
75. Hložek. Rozhodčí: Hocek – Horák, Paták – Franěk. Žluté karty: Vašulín, Čech, Kodeš, Leibl, Novotný – Polidar, Ladislav Krejčí II. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: Vízek – Klíma, Čech (79. Rada), Leibl – Mejdr, Kodeš, Soukeník (85. Král), Novotný – Prekop, Vašulín, Vlkanova (73. Kubala). Trenér: Koubek.
Sparta: Holec – Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí II, Polidar (65. Ladislav Krejčí I) – Pešek, Pavelka, Dočkal (80. Souček), Hložek, Haraslín (86. Minčev) – Pulkrab (65. Sáček). Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME