31.07.2022

Hradec Králové vyzve Slavii, Sparta hostí Liberec

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

V neděli se zkompletuje úvodní kolo nové sezony FORTUNA:LIGY. V rámci hlavního programu na O2 TV Sport budete moci zhlédnout duel Hradce Králové se Slavií a poté střetnutí Liberec na půdě Sparty. Studio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 15.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal v nedělním odpoledním menu nabídne souboj Pardubic s Českými Budějovicemi a duel Jablonec–Bohemians.

Neděle 31. července od 16.00 hodin: FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

I v této sezoně hraje Hradec Králové svá domácí utkání v Mladé Boleslavi, Votroci si moc dobře uvědomují, jak náročný vstup do nové sezony je čeká. „Nic těžšího asi být nemůže. Bohužel, celkově ten los nemáme zrovna příznivý. Jednou však s těmi mužstvy hrát musíme, tak proč ne hned na začátku. Problém s tím určitě nemáme,“ řekl pro www.fchk.cz asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Hradec Králové doma v lize naposledy Slavii porazil, ale předtím tam s ní třikrát v řadě prohrál. Východočeši mají za sebou parádní přípravu: vyhráli v ní sedm z osmi zápasů. „Splnila naše očekávání. Co jsme si naplánovali, to jsme dodrželi, ať už se to týká herní kondice, pilování systému či dalších věcí. S přípravou jsme spokojení,“ nechal se slyšet a směrem k soupeři doplnil: „Slavia měla poměrně slabého soupeře z Gibraltaru, v týdnu nikam necestovala. Krom toho má dvě až tři jedenáctky, když poskládá sestavu, tak má každý post minimálně zdvojený. Navíc i její záložní mužstvo by hrálo špičku ligy, takže trenér Trpišovský teď v odvetě mohl důležité hráče pošetřit. Podle mě proti nám zase nastoupí sestava, která hrála úvodní zápas se St. Joseph’s.“

Votroci patřili k nejpříjemnějším překvapením minulé sezony a skončili šestí, v Edenu si proto velmi dobře uvědomují sílu protivníka na úvod nové ligové sezony. „Hradec Králové vloni trápil nejen nás, ale i všechny ostatní týmy. Dostali se do nadstavby, jde o velmi kompaktní mužstvo. Je na nich znát rukopis trenéra Koubka, hrají disciplinovaně, zodpovědně do defenzivy a hrozí ze standardních situací. Jako tým mají velmi dobrý naturel,“ prohlásil pro web klubu slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia v posledním vzájemném utkání na úvod nadstavby minulé sezony prohrála venku s Hradcem 3:4, ale předtím ho v lize pětkrát v řadě porazila. „Během tří měsíců jsme s nimi odehráli dva úplně rozdílné zápasy. První se nám podařilo i přes nepříznivý terén jednoznačně vyhrát. Odveta se nám zdaleka tolik nepovedla, celý zápas jsme dotahovali, zahazovali jsme spoustu šancí. Byl to pro nás zlomový moment nadstavby, po kterém jsme se dostali do velmi obtížné pozice. Musíme se z tohoto dvojzápasu poučit,“ doplnil kouč Pražanů.

„Ještě před startem programu k hlavnímu odpolednímu zápasu nám reportérka Denisa Doležalová pohovoří o premiéře Jozefa Webera na lavičce Dynama, o tom jaké nové prvky chce vnést trenér Weber do jeho hry. Radek Šilhan vyzpovídá Davida Horejše o jeho premiéře v Jablonci,“ přiblížil program studia moderátor Michal Hrdlička.

Jedním z hlavních témat rozborů s expertem Janem Rajnochem budou změny v sestavě Slavie po pohárovém zápase. „Reportérka Tereza Kubíčková se zeptá královéhradeckého trenéra Miroslava Koubka, kdo nahradí Jana Mejdra v sestavě Východočechů,“ dodal.

Neděle 31. července od 19.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec

Jako poslední vyběhnou na ligový trávník v této sezoně fotbalisté Sparty a Liberce. Pražané nezvládli začátek sezony pod novým dánským koučem Brianem Priskem a s Vikingem po úvodní domácí bezbrankové remíze ve čtvrtek v Norsku prohráli 1:2 gólem z nastaveného času. V evropských pohárech tím pro tuto sezonu skončili.

„Po vyřazení se Stavangerem panuje velké zklamání. Přijímám za to zodpovědnost, jsem hlavní trenér. Je na mně, abych hráčům nyní pomohl takticky a také z psychické stránky,“ prohlásil sparťanský trenér Brian Priske.

Sparta prohrála jediný z posledních 12 domácích ligových zápasů s Libercem. „Připravím hráče na Liberec, což bude další složitý zápas. Naším největším úkolem je, abychom v neděli odstartovali ligu úspěšně, ne aby následovalo další zklamání. Z jedné soutěže jsme vypadli, takže se plně soustředíme na ligu a domácí pohár,“ dodal.

Slovan se naposledy se Spartou utkal v minulém ročníku FORTUNA:LIGY. V 16. kole na Letné podlehl pražskému celku 1:2. Jedinou libereckou branku vstřelil Christian Frýdek. „Začátek je to těžký, protože Sparta má jako každoročně ty nejvyšší ambice. Očekáváme takovou prověrku pro náš tým. Ale že jsme outsider, neznamená, že bychom svoji kůži chtěli dát lacino. Jdeme do zápasu s tím, že nemáme co ztratit,“ konstatoval kouč Slovanu Luboš Kozel.

Liberec, který v přípravě prohrál pouze dva z devíti zápasů, venku v lize devětkrát v řadě nezvítězil a v posledních čtyřech zápasech na stadionech soupeřů neskóroval. „Dvojzápas, který Sparta odehrála v pohárech, jí nějaké fyzické a hlavně psychické síly vzal. Budeme se snažit jí to co nejvíc znepříjemnit a eventuálně se pokusit o bodový zisk,“ dodal.

„S experty Davidem Holoubkem a Horstem Sieglem nás bude zajímat, jaká bude na Letné panovat atmosféra, detaily nám přiblíží reportér Vladimír Grebbenikov,“ poznamenal Michal Hrdlička s tím, že k předzápasovém rozhovoru je přislíbena účast Tomáše Rosického, sportovního ředitele Sparty.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Po skončení večerního přenosu následuje pořad F:INITO, který shrne včetně rozhovorů a rozebere všechna utkání sobotního programu.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME