27.01.2022

Jak dopadne návrat Dominika Frodla do Plzně?

HC Škoda Plzeň / Roman Turovský

Redakce O2 TV Sport

Hokejová extraliga pokračuje předehrávkou 46. kola, hokejisté Pardubic se v jejím rámci představí v Plzni. Předzápasové studio startuje v 17.00 hodin.

Čtvrtek 27. ledna 2022: HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice

Škoda v posledních šesti duelech v řadě před svými fanoušky na Pardubice vyzrála, naposledy v této sezoně koncem října 3:2. Stejný počet duelů na ledě stejného soupeře zase ztratila. V tomto ročníku 0:4 a 3:4 v samostatných nájezdech.

Západočechům se v novém roce příliš nedaří, ze sedmi utkání získali šest bodů. V posledním kole ale porazili České Budějovice přesvědčivě 4:1. „Tento zápas byl pro nás důležitý, trošku jsme se nyní trápili,“ přiznal pro www.hcplzen.cz lotyšský útočník Mārtiņš Dzierkals, který byl nominován na blížící se olympijské hry.

„Zatím jsme na čtvrtém místě, ale je to hrozně vyrovnané. Každý bod je velmi cenný, budeme mít ale výhodu domácího ledu a uděláme vše pro vítězství. Pardubice patří od začátku sezony mezi nejsilnější týmy. Zvláště v ofenzivě mají velkou sílu,“ doplnil devítibodový střelec Škody.

Dynamo půjde do utkání se sérií šesti výher v řadě. Ve středečním duelu přehrálo v domácím prostředí Olomouc 3:0, dvěma góly se blýskl Adam Musil. Všech třicet střel Hanáků pochytal brankář Dominik Frodl.

„Byl to těžký zápas, plno šancí jsme přečkali. Zapotil jsem se. Jsme tým, který hraje o první místo. Když hrajeme s celky z dolní poloviny tabulky, tak bychom měli víc dominovat. Vepředu jsme silní, ale směrem k play off potřebujeme zlepšit defenzivu,“ nechal se slyšet bývalý plzeňský gólman.

„Vyhráváme, co víc si přát. Nemusíme řešit žádné nepříjemnosti, že by se na nás tlačil někdo zespodu. Spíše se díváme my na horní pozice. V kabině je skvělá nálada,“ doplnil.

„V předzápasovém studiu probereme plzeňskou formu, vypíchneme jejího nejproduktivnějšího hráče Michala Bulíře. Dojde i na srovnání obou brankářů – Miroslava Svobody a Dominika Pavláta,“ prozradil moderátor utkání Jan Homolka.

„Oba dnešní soupeři hrají skvěle v oslabeních, podíváme se na detaily. Také u Dynama rozebereme brankářskou dvojici, neopomeneme ani poslední posilu Jurije Sergijenka,“ doplnil s tím, že hlavním tématem první přestávky bude plzeňský stadion, během druhé zavítá do studia sportovní ředitel Pardubic Dušan Salfický.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME