28.01.2022

Karlovy Vary míří do Brna. Přiblíží se Kometa na dostřel Energii?

HC Kometa Brno / Ivo Dostál

Redakce O2 TV Sport

Hokejová extraliga pokračuje pátečním programem 46. kola, O2 TV Sport se tentokrát vydá pod Špilberk. Předzápasové studio startuje v 17.30 hodin.

Pátek 28. ledna 2022: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary

Kometa se vrací na extraligový led po deseti dnech, během nichž byla v karanténě. Prohrála dva z posledních tří zápasů a čtyřikrát za sebou nebodovala naplno. Brňané doma po sérii pěti vítězství dvakrát za sebou nebodovali při skóre 4:10. Domácí jsou v tabulce desátí se ziskem 59 bodů, dvanáctá Energie jich má o osm méně.

Jsem rád, že se vracíme do zápasového tempa, většina hráčů je zdráva a měla by do utkání zasáhnout,“ řekl trenér Jiří Kalous. Do zápasu s Karlovými Vary však nezasáhne distancovaný kapitán Martin Zaťovič.

Kouč Komety samozřejmě zaregistroval vystoupení Západočechů ve Vítkovicích, kde smazali pětigólové manko a uhráli bod. „O síle Varů víme, mají šikovné hráče, rychlé a dobře bruslící, na to se musíme zaměřit. Věřím, že po týdenní pauze jsme plni sil a dokážeme vybojovat tři body,“ dodal Jiří Kalous.

Energie prožila v úterý bláznivý zápas. V Ostravě prohrávala 0:5 po první třetině, poté ještě 1:6, ale nakonec si připsala alespoň bod po porážce 6:7 v prodloužení. „První třetina byla tragická a ta nás stála body. Z toho startu se musíme poučit,“ uvedl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Karlovy Vary třikrát za sebou bodovaly, z toho dvakrát vyhrály. Energie venku bodovala ve čtyřech z posledních pěti zápasů a dvakrát z toho vyhrála. Kometa doma porazila Karlovy Vary pětkrát za sebou a neztratila ani bod. Energie v Brně naposledy uspěla 17. listopadu 2019, kdy vyhrála 7:2.

„V předzápasovém studiu nemůžeme nerozebrat návrat Marka Čiliaka do Komety, podíváme se na jeho detailnější statistiky. Jedním z témat bude produktivní Peter Mueller, který soutěží o vedoucí místo v tabulce kanadského bodování,“ prozradil moderátor utkání Jan Homolka.

„Karlovy Vary ve středu sehrály divoký zápas v Ostravě, tím začneme jejich rozbor. Zhodnotíme jedno z jejich DNA, a to rychlé protiútoky, které je zdobí už několik sezon,“ doplnil s tím, že hlavním tématem první přestávky budou nedávné změny v kádru Komety a ve druhé s expertem Jakubem Koreisem probere nedávné posily do řad extraligových klubů.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME