17.12.2021

Karviná hostí Plzeň, Hradec Králové vyzve Spartu

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Poslední kolo v tomto kalendářním roce nabídne FORTUNA:LIGA o tomto víkendu. Sobotní superstudio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 14.30 hodin. Ostatní zápasy můžete sledovat v multidimenzi.

Sobota 18. prosince 2021 od 15.00 hodin: MFK Karviná – FC Viktoria Plzeň

Slezané jako jediný tým v této ligové sezoně ještě nezvítězili a na plný bodový zisk čekají už 19 zápasů. „Každý tým jde do každého zápasu vítězit. My také, a proto mužstvo celý týden chystáme. Vítězit chce i karvinský fanoušek. Bod bychom brali. Musíme být pokorní, Plzeň má obrovskou kvalitu,“ uvedl s respektem k soupeři trenér domácích Bohumil Páník pro www.mfkkarvina.cz. S Plzní v domácím prostředí Karviná neprohrála dva zápasy v řadě, pokaždé se body dělily po remíze 1:1.

Karvinští vyzvou druhý celek tabulky FORTUNA:LIGY. „Plzeň vychází z výborné obrany, což ukázala třeba na Slovácku – ten zápas jsem viděl přímo na stadionu. Plzeňští odolávali velkému tlaku domácích a byli maximálně efektivní,“ zmínil dva týdny starý zápas kouč MFK Karviná. Viktoria má na hřištích soupeřů bilanci pěti výher, jedné remízy a dvou porážek při skóre 9:7.

Viktoria se netají, že do Karviné jede s cílem zvítězit. „Papírově to vypadá jednoznačně. Nicméně čeká nás 90 minut a my víme, že Karviná má problémy, hlavně výsledkové. Některé zápasy odehrála lépe, některé hůře. Konkrétní hráči z hlediska individuality nejsou špatní, ale týmově jim to drhne. Povinnost velí, abychom vyhráli, s čímž tam určitě pojedeme. Chceme si připsat další body do tabulky, abychom uzavřeli podzim úspěšně. Budeme se koukat hlavně na sebe,“ řekl pro www.fcviktoria.cz Pavel Horváth, asistent trenéra Západočechů.

Plzeňští v posledních třech kolech nezaváhali a drží se v dosahu rozjeté Slavie. „My všichni víme, o co hrajeme. Kluci určitě taky. Podzim je skvěle rozjetý a byla by škoda pokazit si to v posledním zápase. Je to samozřejmě fotbal a stát se může cokoli, ale my všichni uděláme všechno pro to, abychom získali tři body,“ nechal se slyšet.

Viktorii bude kvůli karetnímu trestu chybět útočník Jean-David Beauguel, s 10 góly nejlepší střelec soutěže. „Není to příjemné, ale patří to k tomu, trest za čtyři žluté karty musel přijít. Máme další hráče, zatím se nám tohle daří, že kluci, kteří nastupují místo vykartovaných či zraněných, je nahradí. Věříme a jsme přesvědčení o tom, že ho kluci nahradí. Musíme to zvládnout i bez něj,“ doplnil Pavel Horváth.

Moderátor: Petr Svěcený. Expert: Horst Siegl. Komentátoři: Jan Homolka a Radek Šilhan. Reportérka: Denisa Doležalová.

Sobota 18. prosince 2021 od 18.00 hodin: FC Hradec Králové – AC Sparta Praha

Votroci jsou po návratu do nejvyšší soutěže jejím oživením a vyhlíží atraktivní duel se Spartou. „Nechceme prohrát, chceme přezimovat v první šestce,“ vyhlásil asistent trenéra Stanislav Hejkal pro www.fchk.cz.

„Sparta poslední zápasy vyhrává. Lehkou krizičku měla před třemi týdny, kdy prohrála s Rangers a na Slovácku. Teď už tři zápasy nezaváhala, postoupila do jarní části Evropské konferenční ligy…,“ poznamenal.

„Sparta, Slavia, Plzeň jsou v Česku pojmy, největší kluby. Zápas s nimi je vždycky výjimečný, je to svátek,“ řekl k souboji s letenským klubem Filip Kubala, útočník Východočechů.

Hradec Králové „doma“ v Mladé Boleslavi v této sezoně neprohrál a tuto bilanci chce natáhnout i při své derniéře v roce 2021. „Sedlo nám to tam. Byli jsme v očekávání, jaké to tam v azylu bude, ale líbí se nám tam. Vytvořili jsme si tam pevnost, prohráli jsme tam jen jako hosté s Mladou Boleslaví. Škoda že nebude moct být vyprodáno proti Spartě – na jejím zápase na Slovácku bylo vidět, jak jsou lidi důležití. V Uherském Hradišti bylo vyprodáno snad po sedmi letech, a kdyby nebylo, Slovácko by asi nezvítězilo. Když jsme hráli s Karvinou a kvůli omezením přišlo málo lidí, bylo vidět, jak se postupně tempo zápasu snižovalo, nebylo to ono. Je to škoda, ale nic s tím neuděláme,“ zamyslel se.

„Chceme zakončit podzimní část soutěže vítězstvím a být na dosah nejlepším týmům nahoře,“ vyhlásil před utkáním asistent trenéra Zdeněk Bečka pro www.sparta.cz a směrem k soupeři pokračoval: „Hradec Králové je těžkým protivníkem, znám trenéra Koubka ze společného jednoletého působení v Plzni a vím, že na každého soupeře něco vymyslí. Věřím, že se s tím popasujeme a zápas zvládneme.“

Poslední vzájemný zápas skončil jasnou výhrou 4:0 pro Pražany. „Určitě nabrali další zkušenosti po návratu do elitní soutěže, hrajou ‚doma‘ v Mladé Boleslavi. Pokud se budeme držet naší hry a tu jim vnutíme, tak zápas zvládneme. Sezona se hodnotí podle posledního zápasu, věřím, že duel s Hradcem Králové zvládneme, aby naše komentáře mohly být pozitivní,“ dodal.

„Nálada je po dvou výhrách dobrá a všichni chceme zvládnout zápas v Hradci. Od zápasu s námi hrají v rozestavení tři–čtyři–tři, jsou nepříjemní, hodně běhají a hrají důrazný fotbal,“ poznamenal záložník Filip Souček.

„Budeme chtít vyhrát, abychom měli klid před Vánoci a dobře se připravili na jarní část. Jak jsou v lize noví, tak se jim daří a nebude to nic jednoduchého. Herně se nám ale daří a chceme to potvrdit. Mně se v Mladé Boleslavi hraje dobře, stadion je příjemný, má kvalitní hřiště, těším se,“ doplnil obránce Tomáš Wiesner.

Moderátor: Petr Svěcený. Experti: Jakub Podaný a Martin Vozábal. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Václav Pilný. Reportér: Martin Kubičík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME