25.04.2022

Kdo se přiblíží k hokejovému titulu?

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Finálová série play off hokejové extraligy mezi Třincem a Spartou bude pokračovat v úterý ve Slezsku za nerozhodného stavu 2:2. Nabitý předzápasový program startuje v 16.15 hodin na O2 TV Sport.

Úterý 26. dubna 2022: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

Důležitost nejbližšího zápasu si uvědomují zástupci obou týmů, zároveň ale zdůrazňují, že ani případný neúspěch neznamená konec šancí na titul. Avšak na čtyři vítězná utkání se hraje v extralize play off od sezony 2002/2003. Od té doby se pětkrát stalo, že byl ve finále stav po čtyřech zápasech nerozhodný. A ve všech případech platilo, že kdo vyhrál pátý duel, získal poté i titul.

„Je to 2:2 a máme před sebou dva potenciální zápasy doma. Už před sérií jsem říkal, že to bude dlouhé a vyrovnané. Potvrzuje se to. I v posledním zápase to bylo v podstatě o jednom gólu a o chybách, kterých jsme my udělali víc,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa s poukazem i na to, že ve Werk areně by se hrál případný sedmý, rozhodující zápas finále.

Podle obránce Milana Doudery musí Třinec zlepšit ofenzivní činnost: „Máme výborný útok, ale na můj vkus jsme trošku zakřiknutí vepředu. Málo tvoříme hru a spoléháme se na to, že nedostaneme gól a jeden dva dáme. Musíme se více tlačit do brány a nedávat soupeři přesilovky. Musíme se zlepšit hlavně vepředu, tam je to z naší strany málo.“

Oceláře požene v útoku za třetím titulem v řadě vyprodaná aréna. „Každý tým musí vyhrát ještě dvakrát. My samozřejmě budeme chtít uspět, ale kdyby se to nepovedlo, nic není ztraceného. Stále máme další zápasy. Hlavně se musíme stoprocentně koncentrovat, nebláznit a nesnažit se rozhodnout hned v první minutě. Musíme se ale zlepšit vpředu a hlavně žádný zápas jsme nehráli celých 60 minut. Máme výpadky a to nás stojí vítězství,“ doplnil třinecký zadák.

„Víme, na čem potřebuje zapracovat, víme, co nám ve třetím zápase přineslo výhru a zároveň ve čtvrtém porážku. Máme se z čeho poučit a já věřím, že se poučíme a v dalším zápase budeme úspěšnější,“ zavelel Tomáš Marcinko v interview pro www.hcocelari.cz.

Sparta vyhrála zatím poslední utkání série 5:2, Pražané proto věří, že našli recept na propracovanou defenzivu Ocelářů. „Zatím jsme vždy tlačili sérii do kopce my a teď to chceme otočit. Jedeme tam vyhrát,“ prohlásil útočník Jan Buchtele, jehož tým prohrál liché zápasy v sérii.

„Nesmíme je hlavně pustit do tlaku v útočném pásmu, naopak my chceme být týmem, který bude mít navrch. Nejedeme k nim přestát první třetinu, ale chceme si urvat výhru svojí aktivní hrou,“ dodal jedenatřicetiletý útočník.

Začátek studia: 16.15 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Experti: Miloslav Gureň a Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME