04.05.2022

Liverpool skvělým obratem stvrdil postup do finále Ligy mistrů

FC Liverpool

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté FC Liverpool zvítězili v semifinálové odvetě Ligy mistrů na hřišti Villarrealu 3:2, přestože po poločase prohrávali 0:2.

V součtu s domácí výhrou 2:0 postoupili potřetí během posledních pěti sezon do finále. V něm se 28. května utkají v Paříži s lepším z dvojice Real Madrid – Manchester City, jejichž odveta je na programu ve středu a anglický tým do ní půjde s domácí výhrou 4:3.

Villarreal v Lize mistrů ve 13 dosavadních zápasech ještě nikdy neporazil anglický tým, v prvním utkání před týdnem ani jednou nevystřelil na branku, ale v odvetě už během prvního poločasu smazal dvoubrankové manko. Postarali se o to senegalský útočník Boulaye Dia a Francouz Francis Coquelin. Po změně stran ale Brazilec Fabinho, střídající Kolumbijec Luis Díaz a Senegalec Sadio Mané v rozpětí dvanácti minut výsledek otočili.

Liverpoolský zadák Trent Alexander-Arnold novinářům řekl, že první poločas byl nejtěžší za celou sezonu. „Vůbec jsme nehráli fotbal a soupeři jsme to usnadnili. Ale byl to jen jeden ze čtyř poločasů, to se dá zvládnout.“

Zkušený obránce domácích Raúl Albiol měl smíšené pocity. „Fotbal je i tak krásný. Je to smutná noc, ale na tuhle jízdu nikdy nezapomeneme,“ připomněl úspěšné tažení klubu z malého města, který vyřadil Juventus Turín i Bayern Mnichov.

Villarreal CF – FC Liverpool 2:3 (2:0).
Branky:
3. Dia, 41. Coquelin – 62. Fabinho, 67. Díaz, 74. Mané. Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, De Vries – Van Boekel (všichni Niz.). Žluté karty: Capoue, Lo Celso, Torres – Alexander-Arnold. Červená karta: 86. Capoue (Villarreal). Diváci: 23 665. První zápas: 0:2, postoupil Liverpool.
Villarreal CF: Rulli – Foyth, Albiol (79. Aurier), Torres, Estupiñán (79. Trigueros) – Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin (68. Pedraza) – G. Moreno (68. Chukwueze), Dia (79. Alcácer) . Trenér: Emery.
FC Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson (79. Tsimikas) – Keita (79. Henderson), Fabinho (84. Milner), Thiago (79. Jones) – Salah, Mané, Jota (46. Díaz). Trenér: Klopp.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME