05.04.2022

Manchester City zdolal Atlético Madrid díky De Bruyneově trefě

Manchester City

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Manchesteru City udolali v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na svém hřišti 1:0 Atlético Madrid. Utkání anglického šampiona se španělským rozhodl jedinou trefou v 70. minutě Kevin De Bruyne.

Na stadionu Etihad se utkání vyvíjelo podle očekávaného scénáře, domácí Citizens ale dlouho marně dobývali pozornou obranu Atlética. V úvodním dějství ani jeden tým netrefil prostor soupeřovy brány, Colchoneros dokonce neměli ani jeden střelecký pokus.

Atlético ale nakonec na rozdíl od osmifinálové odvety na hřišti druhého manchesterského velkoklubu United čisté konto neudrželo. Dvacet minut před koncem připravil střídající Foden po pár vteřinách pobytu na hřišti gólovou pozici pro De Bruyneho a belgický špílmachr přesnou střelou na zadní tyč rozhodl.

„Křiknul jsem na Phila Fodena a dostal jsem ideální přihrávku. Bylo těžké se dostat do šancí, hráli prakticky s pěti obránci a pěti záložníky, ale zůstávali jsme v klidu. Vzhledem k okolnostem jsme předvedli dobrý výkon, v odvetě očekávám podobný zápas,“ uvedl Kevin De Bruyne pro televizi BT Sport. Manchester City prodloužil domácí neporazitelnost v Lize mistrů na 19 zápasů.

Manchester City – Atlético Madrid 1:0 (0:0).
Branka:
70. De Bruyne. Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (všichni Rum.) – Valeri (It.). Žluté karty: Jesus, Ederson – Correa, De Paul, Vrsaljko. Diváci: 52 018.
Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Laporte, Aké – De Bruyne, Rodri, Gündoğan (68. Grealish) – Mahriz (68. Foden), Sterling (68. Jesus), Silva. Trenér: Guardiola.
Atlético Madrid: Oblak – Felipe, Savić, Reinildo – Vrsaljko, Llorente (60. Cunha), Kondogbia, Koke (60. De Paul), Renan Lodi – Griezmann (60. Correa), Félix (81. Lemar). Trenér: Simeone.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME