16.01.2022

Mountfield doma nestačil na Kometu, litvínovský Straka hattrickem řídil výhru ve Vítkovicích

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Pouze čtveřici zápasů nabídl nedělní program Tipsport extraligy.

Hokejisté Brna vyhráli na ledě Hradce Králové 3:2 po samostatných nájezdech a porazili tak Východočechy poprvé v sezoně. Utkání rozhodl v desáté sérii Luboš Horký. Hradec Králové tak nevyužil šanci posunout se do čela extraligy, aktuálně je druhý o skóre za Třincem. Oceláři ale odehráli o dva zápasy méně.

„Jsme strašně rádi za dva body, je to pro nás ubojované vítězství. Hradec má špičkový tým v soutěži a místy nás přehrával, ale brankář podal výborný výkon. Všichni hráči hráli velmi obětavě, zblokovali hodně střel, a to byla cesta k tomu, že se k nám potom přiklonilo štěstí a urvali jsme dva body v nájezdech,“ hodnotil dvoubodovou výhru trenér Komety Jiří Kalous.

Hokejisté Liberce porazili Spartu 4:3, přehráli Pražany poprvé v sezoně a předstihli je v tabulce. Bílí Tygři jsou aktuálně osmí, Sparta desátá. Severočeši, do jejichž sestavy se poprvé od poloviny října vrátil obránce Šmíd, vedli v 7. minutě již 3:0. Hosté dokázali zápas zdramatizovat, bez řady zraněných a nemocných hráčů základního kádru ale na body nedosáhli.

„Když jsem před zápasem seděl v kabině, bylo to pro mě po té vší dřině takové zadostiučinění. Bylo to pro mě trošku emotivní. Je to zásluha celého týmu, který se o mě staral – kondiční trenér, fyzio, později i trenéři na ledě… Všichni se mě snažili dostat do formy, děkuji jim za to,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro klubový web kapitán Ladislav Šmíd, který se vrátil do liberecké sestavy po nucené přestávce od 17. října.

Hokejisté Litvínova i bez řady důležitých hráčů základní sestavy zvítězili na ledě Vítkovic 6:1 a poskočili na jedenácté místo tabulky. Hattrickem se na výhře Severočechů podílel útočník Petr Straka. Verva naplno bodovala vůbec poprvé v novém kalendářním roce.

„Málokdo chodí do zápasu s tím, že dá hattrick. Sestava byla taková, jaké byly naše možnosti. Byli jsme rádi, že nám povedlo dát dohromady tolik hráčů, abychom utkání odehráli. Nemusíme před sebou nyní tlačit zápasy, které by se musely dohrávat. Zejména jsem rád za vítězství, protože body potřebujeme. Hodně jsme jich ztratili naprosto zbytečně, kdy jsme měli podobně rozehraná utkání, jako bylo toto s Vítkovicemi. Vedli jsme po první, někdy i po druhé třetině, ale v závěru přišel zvrat. Takto jsme ztratili spoustu bodů, proto jsem rád, že se nám dnes podařilo vítězství udržet a dotáhnout do vítězného konce,“ prohlásil pro www.hcverva.cz střelec tří branek Severočechů.

Hokejisté Plzně vyhráli v Chomutově nad domácím Kladnem 4:3 v prodloužení a zabrali po sérii čtyř porážek. V čase 60:11 rozhodl obránce Peter Čerešňák. Čtrnáctí Rytíři prohráli pátý z posledních šesti duelů, přesto se poslednímu Zlínu vzdálili na rozdíl osmi bodů.

„Musím říct, že to dnes nebylo vůbec nic jednoduchého. Kladno hrálo velice dobře, párkrát nás pořádně zamklo. Samozřejmě nás mrzí ztráta vedení, ale jsme rádi i za ty dva body,“ řekl pro www.hcplzen.cz útočník Škody Tomáš Mertl.

Utkání PSG Berani Zlín – BK Mladá Boleslav a HC Energie Karlovy Vary – HC Motor České Budějovice byla odložena.

Souhrn 42. kola hokejové extraligy

Mountfield HK – HC Kometa Brno 2:3 po sam. náj. (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0 – 0:1).
Branky a nahrávky:
30. Oksanen (Smoleňák, F. Pavlík), 31. Ščerbak – 1. Tansey (Mueller, Zaťovič), 33. Mueller (Zaťovič, Tansey), rozhodující nájezd Horký. Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Lučan, Kis. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 4:3 (3:2, 1:1, 0:0).
Branky a nahrávky:
3. Birner (Filippi, Rosandič), 7. A. Najman (J. Vlach, Birner), 7. P. Jelínek (Klapka), 31. Gríger (Zachar) – 13. Řepík (Horák, E. Thorell), 18. Polášek (D. Kaše, Prymula), 37. Buchtele (Chlapík). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – J. Svoboda, Bohuněk. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Vítkovice Ridera – HC Verva Litvínov 1:6 (0:1, 0:1, 1:4).
Branky a nahrávky:
54. J. Hruška (Lakatoš, Bernovský) – 17. Zygmunt (Demel, Berka), 38. P. Straka (Balinskis, V. Hübl), 45. P. Straka (Berka), 50. Strejček (J. Jícha), 53. P. Straka (V. Hübl, Fronk), 57. Zygmunt (Jurčík). Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň 3:4 v prodl. (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1).
Branky a nahrávky:
4. Melka (M. Indrák), 37. Zikmund, 57. M. Beran (Dotchin, M. Filip) – 11. Bulíř (F. Přikryl), 29. Dzierkals (Mertl), 39. Mertl (L. Kaňák, J. Kindl), 61. Čerešňák (Schleiss, Kodýtek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 20. ledna 2022 od 16.30 hodin: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 21. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Olomouc – HC Verva Litvínov.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 27. ledna 2022 od 17.00 hodin: HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME