23.09.2022

Neporažené Vítkovice míří do Hradce Králové

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Velmi zajímavý duel vítěze základní části minulé sezony Mountfieldu HK a dosud nepokořených Vítkovic nabídne O2 TV Sport v rámci pátečního přenosu Tipsport extraligy. Předzápasové studio začíná v 17.30 hodin.

Východočeši posbírali čtyři body, v úvodu však podlehl doma 1:2 v prodloužení Liberci. „Věříme, že další body budou do tabulky přibývat. Začátek extraligy je vždycky nejtěžší. Věřím, že v pátek vyhrajeme, připíšeme si další body do tabulky a posuneme se zase o krok dopředu,“ řekl pro klubový web královéhradecký útočník Aleš Jergl.

„Vítkovice jsou skvěle poskládaný mančaft s řadou zvučných jmen. Musíme si dát pozor na Petera Muellera, který dokáže dát z každé střely gól. Nás trápí přesilovky, které rozhodují zápasy, Snažíme se na tom pracovat a věřím, že to bude lepší a lepší a budeme si jimi v zápasech více pomáhat. Bude to určitě těžký zápas, ale my do toho půjdeme na plno a budeme chtít urvat tři body,“ přál si útočník Aleš Jergl.

Vítkovice neztratily v úvodních dvou zápasech v Litvínově a s Plzní ani bod, pod výhry se čtyřmi góly uvedla letní posila Mueller. Ostravský klub teď prověří vítěz základní části z poslední sezony. „Víme z loňska, že patří k top mužstvům, které vyhlašují ty nejvyšší cíle. Jsou organizovaní jak v obraně, tak v útoku. Řekl bych, že se dají přirovnat třeba k Třinci, který taký hraje, dá se říct strojově. Mužstvo je delší dobu pospolu. Víme, kde mají silné stránky, ale víme taky o těch slabších stránkách,“ uvedl trenér Vítkovic Miloš Holaň pro web klubu.

„Musíme začít dobře a chytit začátek utkání, aby se nám neopakovaly vyloučení hned v prvních střídáních. Musíme udržovat to tempo čtyř útoků co nejdéle, abychom hned nehráli oslabení a nestalo se tak, že někteří hráči se nedostali do hry. Očekáváme, že se bude hrát ve vysokém tempu, takže se na to musíme připravit. Do utkání jdeme tradičně s respektem a pokorou. Je to pro nás velká zkouška, myslím si, že i hráči se na to těší a vždycky nám ty zápasy něco ukáží,“ zdůraznil Holaň.

Jak se Vítkovicím daří, bude rezonovat i předzápasovým programem. „S Romanem Málkem, naším expertem, rozebereme obě ostravské výhry se zaměřením na Petery Muellera a Kriegera. U Mountfieldu se podíváme do brankoviště a na první formaci,“ poznamenal moderátor Jan Homolka s tím, že během první přestávky pohovoří Peter Mueller o svém příchodu do Vítkovic.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME