07.09.2022

NFL startuje. Těšte se na ni na Premier Sport 2!

National Football League

Redakce O2 TV Sport

V noci ze čtvrtka na pátek startuje už 103. sezona amerického fotbalu na území Spojených států amerických a její 57. ročník v novodobé historii. Na konci sezony přijde vyvrcholení v podobě Super Bowlu LVII, které přinese jméno vládce letošní sezony. Pojďme se ale podívat, jak to vypadá před startem nejprestižnější severoamerické soutěže.

Start NFL 2022/2023 na Premier Sport 2

Před začátkem letošní sezony bylo opravdu rušno na nejdůležitější pozici v celém americkém fotbale, pozici quarterbacka. NFL zažila naprosto bezprecedentní offseason z pohledu výměn a změn hlavních rozehrávačů. Sezona 2022 tak přinese spoustu starých známých tváří v nových barvách dresů. Začněme jménem ze všech nejznámějších. Legendární Tom Brady, který na konci loňské sezony ukončil kariéru, dlouho ve fotbalovém důchodu nevydržel. Nejlepší hráč všech dob se rozhodl sundat kopačky ze hřebíku, a ještě jednou se vrátit do Tampy Bay Buccaneers a pokusit se vyhrát svůj osmý Super Bowl. To, o čem se krátce po jeho odchodu do fotbalového důchodu spekulovalo, se stalo skutečností. G.O.A.T. (the Greatest Of All Time) je zpět. Podobné spekulace panovaly i u úřadujícího nejužitečnějšího hráče ligy QB Green Bay Packers Aarona Rodgerse. Ten ale nakonec uťal všechny diskuse o jeho možném odchodu z Packers a s týmem ze severu USA podepsal nový kontrakt na 150 milionu dolarů.

To byl ale jenom začátek, protože kolotoč quarterbacků se teprve roztočil. Série výměn totiž určila nové působení hvězdných quarterbacků v celé lize. Russell Wilson byl vyměněn z Seattle Seahawks do Denver Broncos. Deshaun Watson byl i přes své trable mimo hřiště poslán z Houston Texans do Cleveland Browns. Právě z Browns se pak musel poroučet Baker Mayfield, který zamířil do Carolina Panthers. To ale nebylo vše, protože Indianapolis Colts přivedli do svého středu Matta Ryana z Atlanty a do Washingtonu Commanders poslali přebytečného Carsona Wentze. Kolotoč pak uzavřel příchod Marcuse Marioty do Atlanty Falcons a podpis Mitchella Trubiskyho s Pittsburgh Steelers, poté, co dlouholetá opora Ben Roethlisberger odešel do fotbalového důchodu. V sezoně 2022 si tak budeme muset zvykat na staré tváře v nových kabátech.

Padesát čtyři. To je číslo sezon, kdy tým, na jehož stadionu se hrál Super Bowl, nedosáhl na nejcennější trofej. Pak se však trend změnil a poslední dva roky jsou to právě týmy, které hostí Super Bowl, které zvedly nad hlavu trofej Vince Lombardiho pro krále NFL. Nejprve v sezoně 2020 Buccaneers v Tampě na Raymond James Stadium a vloni Los Angeles Rams na domácím SoFi Stadium v LA. Pokud tedy bude trend pokračovat dále, Arizona Cardinals se zdá být černým koněm soutěže, protože právě na jejich State Farm Stadium v Arizoně se hraje letošní Super Bowl 57.

V letošní sezoně se však favorizuje tým z konference AFC, jako pravděpodobný vítěz Super Bowlu. Právě American Football Conference zažila neskutečný boom v přívalu kvality. Týmy jako Buffalo Bills, Kansas City Chiefs, Los Angeles Chargers, Denver Broncos nebo Indianapolis Colts mají skvěle postavené týmy a letos to bude v této konferenci opravdu hodně našlapané. Naopak v konferenci NFC jsou největší naděje vkládány do Tampy Bay Buccaneers, Green Bay Packers nebo obhájců trofeje Los Angeles Rams, kteří se budou snažit stát se prvním týmem od ročníku 2003/2004, kteří obhájí vítězství v Super Bowlu.

Čeká nás tedy vzrušující nová sezona NFL, kterou si celou můžete vychutnat na O2 TV Sport.

Pokud se chcete o něco více ponořit do hlubin NFL, poslechněte si i podrobnější popis událostí v článku, které vám budeme po celý rok přinášet i v audio verzi.

Dámy a pánové připravte se, NFL startuje!

Nejbližší zápasy NFL na Premier Sport 2

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME