16.11.2022

NFL v Evropě jede!

Tampa Bay Buccaneers

Redakce O2 TV Sport

Evropská série NFL pro sezonu 2022 je u konce. Neskutečná atmosféra v Mnichově udělala parádní tečku za celkem čtyřmi zápasy na starém kontinentu. To byla ale jen předzvěst skvělého týdne číslo 10, kde mohli fanoušci sledovat jeden z nejnapínavějších a nejlepších zápasů posledních let.

Už to, že na poslední zápas v Evropě pro sezonu 2022 bylo na 76 tisíc vstupenek celkem tři miliony zájemců naznačuje, jak je NFL v Evropě populární. Navíc k našim východním sousedům přiletěl legendární Tom Brady a kdo by nechtěl vidět nejlepšího hráče všech dob na vlastní oči, v jeho možná posledním vystoupení v Evropě, že?

Samotné utkání také nezklamalo, Buccaneers a Seahawks odehráli velmi pohledné střetnutí, které se rozhodovalo až ve čtvrté čtvrtině, a nakonec z toho byla pátá výhra sezony pro tým z Tampy. Stadionem se na konci zápasu linul zpět písní Country Road a Sweet Caroline, což ohromilo i samotné hráče a trenéry, kteří o tom básnili na tiskových konferencích po zápase. Jedno je jisté, NFL má v Evropě na růžích ustláno a letošní evropské turné čítající tři zápasy v Londýně a jeden v Mnichově, mělo obrovský úspěch. A dobrou zprávou je, že se NFL vrátí do Evropy i v roce 2023!

Naprostou lahůdkou byl pak v desátém týdnu souboj Vikings proti Bills, který se řadí mezi nejlepší utkání posledních let. Navíc jste ho mohli živě sledovat v příjemném čase od 19.00 hodin na našich obrazovkách. Utkání se vyvíjelo lépe pro domácí Bills, kteří ve třetí čtvrtině vedli už 27:10, ale Vikings ukázali, že jsou týmem posledních čtvrtin. Vikes skórovali dvacet bodů v řadě a půl minuty před koncem se dostali do vedení. To vše díky heroickému výkonu WR Jeffersona, který zaznamenal jeden z nejlepších zachycení míče v historii NFL, ale také neuvěřitelné chybě Bills, kteří nejprve 40 vteřin před koncem čtvrté čtvrtiny zastavili útok Vikings pár centimetrů před vlastní endzone na čtvrtý down. Vyhrané utkání? Kdepak, přišel neuvěřitelný fumble z akce QB Sneek, zalehnutý hosty v endzone Bills, tudíž touchdown pro Vikings. Pak 35 sekund, které stačili Allenovi k vyrovnání a šlo se do prodloužení. V něm nejprve Vikings trefili field goal, a následně vítězství potvrdil interception CB Petersona, těsně před vlastní endzone. Utkání roku!

Zajímavý byl i duel Lions a Bears, když hráči Detroitu stáhli čtrnácti bodové manko a nakonec zvítězili 31:30. A poprvé v letošní sezoně padli Eagles, kteří v pondělní dohrávce nestačili na divizní rivaly Commanders, a v NFL už není tým bez prohry. Ani letos se tedy nedočkáme „Perfect season“. Po sériích neúspěšných zápasů se na vítěznou vlnu dostali hráči Packers včele s Aaronem Rodgersem, kteří v dramatické koncovce nakonec zdolali Cowboys po prodloužení a udrželi si šanci na případný boj o play off.

Z bláta do louže naopak putují úřadující šampioni Los Angeles Rams. Ti nastoupili bez zraněného QB Stafforda, prohráli s Cardinals jednoznačně 27:17 a navíc zřejmě přišli o svou největší hvězdu WR Kuppa, který si poranil kotník. S bilancí 3–6 tak nejsou výhledy na obhajobu Super Bowlu příliš růžové.

V tomto týdnu se můžete těšit na souboj Vikings a Cowboys, tedy dvou týmů, které jsou momentálně na místech zajišťující play off a pondělní souboj Cardinals a 49ers, který může mít velký vliv na celkové postavení pro vyřazovací část. NFL pokračuje dál!

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME