02.12.2022

O2 TV Sport nabídne v sobotu boxerský megazápas Fury vs. Chisora

World Boxing Council

Redakce O2 TV Sport

Diváci O2 TV Sport se mohou těšit na velkolepé boxerské klání. Stadion Tottenhamu Hotspur bude již tuto sobotu hostit souboj, v němž britský boxer Tyson Fury obhajuje titul mistra světa v těžké váze organizace WBC proti krajanovi Dereku Chisorovi. Přímý přenos začíná v 19.00 hodin na stanici O2 TV Sport, jako komentátor se představí aktuálně nejlepší český boxer Vasil Ducár.

Na fanoušky bojových sportů čeká v sobotu opravdu výjimečná show, která nabídne ten nejlepší světový box. „Podařilo se nám získat vysílací práva na prestižní londýnský galavečer, který vyvrcholí bitvou o titul mistra světa organizace WBC v těžké váze mezi Tysonem Furym a Derekem Chisorou. Na stejné kartě je naplánován i další souboj o titul WBA, ve kterém se střetnou Daniel Dubois a Kevin Lerena. Přímým přenosem bude provázet zkušený komentátor Kamil Guzek a aktuálně nejlepší český boxer Vasil Ducár,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

„Už jsem pár galavečerů komentoval, ale ještě nikdy takhle velký zápas, takže se na to těším. Musím se pořádně připravit,“ říká český profesionální boxer Vasil Ducár, jenž si v sobotu vyzkouší nevšední roli.

Nikdy neporažený mistr světa těžké váhy Tyson Fury a nestárnoucí Derek Chisora se spolu utkají už potřetí. Oba předchozí zápasy v letech 2011 a 2014 vyhrál Fury, který má v profesionálním ringu úctyhodnou bilanci 32 vítězství, z nich 23 po KO, a jedna remíza.

Naposledy boxoval v dubnu, kdy ve Wembley knokautoval v 6. kole krajana Dilliana Whytea a obhájil titul WBC. Pak oznámil konec kariéry, ale své rozhodnutí od té doby opakovaně změnil. Čtyřiatřicetiletý Fury je i tentokrát pasován do role velkého favorita, avšak Chisorovi motivace nechybí. O čtyři roky starší boxerský veterán by v případě prohry pravděpodobně ukončil kariéru. Pokud by dokázal překvapit a získal by titul, tak se fanoušci jistě dočkají pokračování.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Vasil Ducár: Na komentování se moc těším!

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Vasil Ducár si v sobotu vyzkouší nevšední roli. Pro televizi O2 TV Sport bude komentovat přímý přenos boxerského zápasu o titul mistra světa organizace WBC v těžké váze mezi Tysonem Furym a Derekem Chisorou.

„Už jsem pár galavečerů komentoval, ale ještě nikdy takhle velký zápas, takže se na to těším,“ říká Ducár, kterého na konci prosince čeká už čtvrtá letošní titulová bitva.

Tentokrát ale bude komentovat duel, který může Furyho případně přiblížit k zápasu proti Oleksandrovi Usykovi, který momentálně drží sjednocovací tituly. „Myslím, že je jejich souboj pravděpodobný, protože pokud by k němu došlo, tak by měl neuvěřitelný zásah,“ pokračuje Ducár.

V příštích dnech čeká českého boxera, který těsně před Vánoci oslaví třiatřicáté narozeniny, příprava na komentátorskou roli. „O tom, že budu komentovat, jsem se dozvěděl teprve v úterý, takže si budu muset nastudovat nějaké informace, protože bych se nerad ztrapňoval a plácal nesmysly,“ vysvětluje znojemský rodák.

A koho Ducár favorizuje? „Určitě Furyho, myslím si, že je to favorit pro všechny fanoušky boxu. Osobně ho mám navíc v oblibě, protože je to velká osobnost. Potkal jsem ho i naživo a je to velký sympaťák, který má za sebou velký příběh,“ vzpomíná Ducár.

„Myslím, že by mě v budoucnu bavilo box komentovat, protože bych spojil příjemné s užitečným vzhledem k tomu, že když sedím doma před televizí, tak si zápasy pro sebe komentuju. Ale nejdůležitější je, jestli se můj komentář bude líbit lidem,“ dodává.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME