22.09.2022

Olomouc válí, vyřídila Spartu 4:0

HC Olomouc

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Olomouce zvítězili v předehrávce 3. kola Tipsport extraligy nad Spartou 4:0, zůstali stoprocentně úspěšní a posunuli se na druhé místo o skóre ze České Budějovice.

Shodně gólem a asistencí k tomu přispěli Jan Káňa a Jakub Orsava. Slovenský brankář Branislav Konrád udržel poprvé v sezoně čisté konto. Pražané prohráli druhý ze tří duelů a opět neuspěli venku.

„První třetina nebyla dobrá, byli jsme nervózní, bylo tam spousta chyb a ztrát. Pak už jsme ale byli lepší, a za výkon ve dvou třetinách jsme si výhru zasloužili,“ pochvaloval si Jan Tomajko, trenér Olomouce, v rozhovoru s Jakubem Koreisem.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, deset minut bylo podle představ. Když za to ale mužstvo není odměněné gólem a soupeř se dostane tak lacino do vedení, tak sebevědomí klesá. Druhá třetina byla úplně ostudná,“ řekl sparťanský kouč Patrik Martinec.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 4:0 (2:0, 2:0, 0:0).
Branky a nahrávky:
9. Nahodil, 13. J. Káňa (Orsava, Švrček), 34. Strapáč (Rašner, Navrátil), 34. Orsava (Bambula, J. Káňa). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4301.
HC Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Orsava, Menšík, J. Káňa – P. Musil, Nahodil, Klimek – Bambula, J. Knotek, Kunc – Strapáč, Navrátil, Kusko. Trenér: J. Tomajko.
HC Sparta Praha: Jakub Kovář – Krejčík, Graňák, Jurčina, Polášek, M. Jandus, Němeček, Mikliš – Řepík, R. Horák, M. Forman – Tomášek. G. Thorell, E. Thorell – D. Kaše, Konečný, D. Simon – Přibyl, D. Vitouch, Dvořáček. Trenér: Patera.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME