14.02.2023

Osmifinále Ligy mistrů startuje: PSG vyzve Bayern

Paris Saint-Germain

Redakce O2 TV Sport

Jistě parádní fotbal slibuje první kolo vyřazovacích bojů v tomto ročníku Champions League. Pařížský Park princů hostí duel místního s PSG s bavorským gigantem z Mnichova. Předzápasové studio s moderátory Liborem Boučkem a Petrem Svěceným začíná ve 20.20 hodin na Premier Sport 2.

Úterý 14. února: Paris Saint-Germain – FC Bayern Mnichov

Tenhle zápas rozhodně nebude nudit. Paris Saint-Germain vyzve mnichovský Bayern. Pařížané od konce světového šampionátu vyhráli pouze pouze polovinu odehraných duelů, jejich náskok na druhé Marseille činí pět bodů. Právě

Je nabíledni, že jedním z důvodů ne úplně „top“ formy jsou zdravotní kompikace v týmu: trenér Christophe Galtier se totiž musí postupně vypořádávat s absencemi Lionela Messiho, Kyliana Mbappého i Neymara.

„Kdybych se nebál, bylo by to špatné. Rozumím hněvu fanoušků, je legitimní. Ale v těchto těžkých chvílích musíme být jednotní,“ prohlásil kouč Pařížanů. Nadějnou zprávou pro něj je, že Verratti a Messi by měli být připraveni rozehrát jaro v milionářské soutěži. Nad stavem Mbappého ale panují velké pochybnosti, k tomu týmu nepomohou ani Nordi Mukiele a Renato Sanches.

Rovněž Bayern nehraje po zimní přestávce na jedničku s hvězdičkou. Mnichov odehrál remízová utkání s Lipskem, Kolínem nad Rýnem i Frankfurtem, se všemi soupeři se rozešel 1:1. Rovněž Bavoři nejsou ani zdaleka v plné zbroji. Zranění jsou brankář Neuer, za kterého přišla náhrada v podobě Yanna Sommera, Noussair Mazraoui i Lucas Hernández, již z doby před šampionátem se s problémy potýká i Sadio Mané.

„Paříž má neuvěřitelné hráče, ale já mám v náš tým velkou důvěru. Máme respekt, ale žádný strach,“ řekl pro www.fcbayern.com sportovní ředitel Hasan Salihamidžić, který jako každý v klubu cítí na zápas velké očekávání: „Kluci jsou nabuzení a těší se na zápas.“

Oba celky se naposledy v nejprestižnější klubové soutěži střetly naposledy v dubnu 2021, PSG, které nakonec postoupilo, vyhrálo v Mnichově 3:2, Bayern zase v hlavním městě Francie 1:0.

Televizní diváci se mohou opět těšit na obsáhlý předzápasový program moderátorské dvojice Libor Bouček – Petr Svěcený. „S experty Karlem Poborským a Františkem Strakou si připomeneme případ Neuer versus Sommer, rozebereme, jak to jde PSG bez Mbappého, v elektronické tužce se podrobně podíváme Musialu, klíčového hráče Bayernu,“ poznamenal Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Hosté: Karel Poborský a František Straka. Komentátoři: Tomáš Radotínský a Aleš Svoboda.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME