13.11.2022

Pardubice se rozloučily s Ďolíčkem remízou s mistrem

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté vedoucí Plzně nečekaně remizovali v posledním 16. kole podzimní části FORTUNA:LIGY na hřišti posledních Pardubic 1:1.

Obhájce titulu nevyhrál v nejvyšší soutěži druhý z uplynulých tří zápasů a neúplnou tabulku vede o pět bodů před Slavií. Pražané mají k dobru večerní duel ve Zlíně. Oba góly padly ve druhé půli. Domácí nejprve poslal do vedení Pavel Černý, za hosty srovnal Milan Havel.

Východočeši bodovali ve druhém z minulých tří kol a na předposlední Zlín ztrácejí dva body. V pražském Ďolíčku získali sedm z celkových 10 bodů v sezoně. Zároveň se poměrně stylově rozloučili s azylem na stadionu Bohemians 1905, od jarní části se vrátí na zrekonstruovaný Letní stadion.

„Jsme rádi, že máme bod, stoprocentně ho bereme. Ale byla tam šance i na tři,“ hlásil pardubický kouč Radoslav Kováč. Co v rozhovoru s Denisou Doležalovou řekl k Limovi, který měl na noze vítězný gól? A na čem chce v zimě s týmem pracovat?

Pardubice sahaly i po třech bodech, Jakub Markovič ale neudržel střelu plzeňského Havla. „Hrozně mě mrzí, že jsem to pustil, měl jsem to na ruce. Tři body by chutnaly líp,“ smutnil po zápase brankář Pardubic. Jak to vypadá s jeho fotbalovou budoucností?

Plzeň v posledním podzimním kole překvapivě klopýtla a ze souboje prvního proti poslednímu bere po remíze 1:1 s Pardubicemi jen bod. „První půle nebyla dobrá. Mohlo se stát, že nám ubylo trošku sil, ale měli jsme být aktivnější, měla tam být větší touha to utkání vyhrát,“ zhodnotil kouč Viktorie Michal Bílek.

Plzeň zakončila náročný podzim remízou 1:1 s Pardubicemi, i tak ale přezimuje na prvním místě ligové tabulky. „Věřili jsme, že to tady zvládneme, bohužel jsme dostali první gól a museli dohánět. Měli jsme to tam dotlačit, takové zápasy musíme zvládat,“ řekl Adam Vlkanova. Jak vnímal souboj s Michalem Hlavatým v prvním poločase?

FK Pardubice – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0).
Branky:
57. Černý – 76. Havel. Rozhodčí: Nehasil – M. Vlček, Váňa – Hocek. Žluté karty: Janošek, Chlumecký – Hejda. Diváci: 1469.
FK Pardubice: Markovič – Icha, T. Vlček, Chlumecký, Kurka – Tischler, Janošek (87. Koukola) – Kostka (76. Lima), Hlavatý, Vacek – Černý (84. Mareš). Trenér: Kováč.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (66. Bassey) – Bucha, Kalvach – Jirka (87. Pilař), Vlkanova (66. Holík), Mosquera – Chorý. Trenér: Bílek.

Brno dvakrát s Olomoucí srovnalo, přesto si všechny body odvezla Sigma

Fotbalisté Olomouce zvítězili v 16. kole první ligy v Brně 3:2 a přezimují na čtvrtém místě tabulky.

Skóre otevřel v úvodu hostující Ondřej Zmrzlý, vyrovnal nejlepší střelec soutěže Jakub Řezníček svým 11. gólem v sezoně. Těsně před přestávkou poslal Hanáky do vedení Radim Breite. Po hodině hry odpověděl Ondřej Pachlopník, ale o výhře Sigmy rozhodl v 78. minutě Jan Navrátil.

Olomouc v lize vyhrála podruhé za sebou a částečně oplatila Zbrojovce srpnovou porážku 0:2 z vlastního stadionu. Brněnský nováček nebodoval potřetí za sebou a propadl se na 11. příčku.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:2).
Branky:
34. Řezníček, 65. Pachlopník – 9. Zmrzlý, 45. Breite, 78. Navrátil. Rozhodčí: Černý – Paták, Horák – Kocourek. Žluté karty: Souček, Alli – Chvátal, Breite, Spáčil. Diváci: 4618.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (86. Rogožan), Endl, Štěrba, Granečný (79. Falta) – Texl, Souček (46. Pachlopník) – Přichystal (79. Hladík), Ševčík, Alli – Řezníček. Trenér: Dostálek.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal (87. Sláma), Beneš, Vraštil, Zmrzlý – Breite, Spáčil (61. Sedlák) – Zifčák (74. Matoušek), Růsek (74. Zorvan), Navrátil (87. Pokorný) – Chytil. Trenér: Jílek.

Hradec Králové nestačil na Slovácko

Fotbalisté Hradce Králové podlehli Slovácku 1:2, přestože ve svém domácím azylu v Mladé Boleslavi vedli brankou Matěje Ryneše. Po změně stran vyrovnal Marek Havlík a Ondřej Mihálik zařídil hostům vítězný obrat z penalty.

Východočeši v nejvyšší soutěži prohráli třetí zápas po sobě a klesli na páté místo tabulky, Slovácko přezimuje o tři příčky níž. Královéhradečtí fotbalisté po zápasech s Plzní a Pardubicemi vyšli potřetí v sezoně doma naprázdno. Slovácko naposledy porazili v roce 2017. Po svém návratu do nejvyšší soutěže s ním v pěti ligových zápasech získali jediný bod za loňskou remízu 2:2.

FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 1:2 (1:0).
Branky:
27. Ryneš – 52. Havlík, 69. Mihálik z pen. Rozhodčí: Petřík – Hrabovský, Machač – Szikszay. Žluté karty: Smrž – Mihálik, Kalabiška, Vecheta, Tomič. Diváci: 965.
FC Hradec Králové: Reichl – Klíma, Čihák, Čech – Gabriel, Kučera (81. Dvořák), Smrž, Harazim (74. Novotný) – Kubala, Ryneš – Matěj Koubek (81. Rybička). Trenér: Miroslav Koubek.
1. FC Slovácko: Nguyen – Hofmann, Šimko, Kadlec – Tomič, Trávník (46. Daníček), Havlík, Kalabiška – Petržela (23. Kohút, 40. Vecheta), Mihálik (90. Reinberk) – Šašinka (90. Břečka). Trenér: Svědík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME