01.12.2022

Plzeň si veze nejtěsnější výhru z Mladé Boleslavi

BK Mladá Boleslav

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Plzně zvítězili v předehrávaném zápase 25. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:0, počtvrté za sebou naplno bodovali a posunuli se v tabulce na 5. místo.

Domácí na tři předešlé výhry nenavázali a klesli na sedmou příčku. Utkání rozhodl ve 22. minutě gólem ve čtyřminutovém oslabení Vojtěch Budík, druhé čisté konto v sezoně udržel brankář Miroslav Svoboda. Mladá Boleslav v domácím prostředí prohrála pátý z posledních šesti zápasů.

„Ceníme se, že jsme nedostali gól a získali tři body. Oslabení trénujeme, je to důležitý faktor. Kluci to odmakali, oddřeli, vyblokovali,“ nešetřil v rozhovoru s Janem Hrabalem chválou Petr Kořínek, kouč Západočechů. Co se skrývá za vzestupem indiánů?

„Přesilovky mě mrzí, nepomohli jsme si v nich, naopak jsme ještě inkasovali. Tam nás to načalo. Neodehráli jsme celých šedesát minut dobře,“ kroutil hlavou Ladislav Čihák.

BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0).
Branka a nahrávky:
22. Budík (Mertl, Zámorský). Rozhodčí: Horák, Kika – Zíka, Klouček. Vyloučení: 0:5, navíc Jánošík – Bitten oba 5 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2336.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME