15.07.2022

Předkola pohárových klání míří i na O2 TV Sport!

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

České fotbalové kluby touží prorazit v pohárové Evropě, k úspěchům se nejprve potřebují propracovat skrze předkola.

O2 TV Sport přinese všechna domácí utkání předkol Ligy mistrů Viktorie Plzeň, tedy blížící se souboj s HJK Helsinky.

Západočeši se střetnou s nejúspěšnějším finským fotbalovým klubem, který získal 31 mistrovských titulů. Jeho oficiální název zní Helsingin Jalkapalloklubi. Klub, který byl založen v roce 1907, hraje na stadionu Bolt Arena s kapacitou 10 770 diváků.

HJK je jediným finským klubem, který se zúčastnil skupinové fáze Ligy mistrů, a to v roce 1998, kdy dokázal postoupit přes arménský FC Jerevan a poté přes francouzské Méty. Helsinky se také zúčastnily Evropské ligy v sezoně 2014/2015, kdy v play off porazily Rapid Vídeň. V minulém ročníku hrály Evropskou konferenční ligu, ve skupině s rakouskám Lincem, arménským Alaškertem a izraelským Tel Avivem skončil třetí po zisku šesti bodů za dvě výhry proti klubu z Jerevanu.

Klubovými barvami HJK jsou modrá a bílá. Není bez zajímavosti, že znak klubu neprošel během více než stoleté historie výraznou proměnou, pouze změnou písma.

Fanoušci Slavie se mohou těšit na její domácí duel se St Joseph’s FC v předkole Evropské konferenční ligy.

Gibraltarský klub hraje místní fotbalovou ligu, kterou aktuálně hraje všech 11 týmů na jediném stadionu, a to Victoria Stadium s kapacitou 5000 diváků. V minulé skončil třetí.

Klub byl založen v roce 1912, je suverénně nejstarším klubem na Gibraltaru (druhý v pořadí je Manchester 62 založený o 50 let později). Od začátku existence působí v nejvyšší lize, tu ovládl pouze v sezoně 1995/1996. Naopak v domácím poháru uspěl devětkrát, naposledy v roce 2013.

Do hlavní části pohárové Evropy se St Joseph’s zatím neprobojoval. Slavii vyzve poté, co v prvním předkole Evropské konferenční ligy přešel přes severoirský Larne.

Nejbližší zápasy pohárové Evropy na O2 TV Sport

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME