20.03.2023

První čtvrtfinále pro Liberec. Jak odpoví Mountfield?

Bílí Tygři Liberec / Jiří Princ

Redakce O2 TV Sport

Díky famóznímu závěru si Bílí Tygři uzmuli první bod v sérii s Hradcem Králové. Východočeši budou chtít srovnat krok. Podaří se jim to? Předzápasové studio startuje v 16.30 hodin na O2 TV Sport.

Dlouho ve třetí třetině nedělního duelu drželi královéhradečtí vedení 2:1 poté, co ve 44. minutě proměnil Kevin Klíma trestné střílení. A pak to přišlo: 55:58 – Jakub Rychlovský šťastnou střelou o Marka Zachara srovnal, 58:23 – Oscar Flynn využil přesilovku, aby v čase 58:50 dokonal obrat Petr Jelínek. „Je to play off. Už jsme to zažili s Plzní a s Hradcem to bylo vždy vyhrocené. Já to mám osobně rád, takže mi to vůbec nevadí,“ usmíval se kapitán Bílých Tygrů v rozhovoru pro klubový web.

„Věděli jsme, že když budeme nadále hrát naši hru a budeme trpěliví, že to přijde. Teď si musíme odpočinout a v dalším utkání tento úspěch napodobit,“ navázal Jakub Rychlovský.

Severočeši byli v prvním čtvrtfinálovém duelu střelecky aktivnější 33:29. „Bylo to těžké, vyrovnané playoffové utkání, ve kterém jsme tahali za kratší konec. V závěru se nám podařilo utkání obrátit a vyhrát, takže jsme samozřejmě spokojení, ale zatím je to jenom jedno vítězství,“ prohlásil kouč Liberce Patrik Augusta.

Každopádně domácí Mountfield půjde do odvety s touhou alespoň srovnat sérii před jejím stěhováním pod Ještěd. „Ke konci jsme faulovali, Liberec přesilovku proměnil, závěr mače se nám nepovedl. Měli jsme zápas v našich rukou, bohužel jsme ho nedokázali dotáhnout do vítězného konce. To se v play off nemůže stát… Věřili jsme, že už náskok nepustíme a vyhrajeme, bohužel to ale nevyšlo. Bude těžké se z tohoto zápasu oklepat. Ukáže se náš charakter, podle toho, jak k tomu přistoupíme,“ pronesl pro www.mountfieldhk.cz útočník Kevin Klíma.

Po závěrečném hvizdu se ještě strhla hromadná potyčka mezi oběma tábory. „Play off hokej je plný soubojů a emoce k němu patří. K tomu, co se stalo po konci utkání se radši nevyjadřuji, nechci to tahat ven,“ komentoval syn Petra Klímy.

„Zápas byl od začátku do konce vyrovnaný. Chviličku nám trvalo, než jsme se po té delší pauze do utkání dostali, ale myslím si, že jsme to měli ve svých rukách. Liberec pro nás smolným gólem srovnal a pak potrestal naše vyloučení v přesilovce, která zápas rozhodla,“ dodal Tomáš Martinec, trenér Východočechů.

Právě momenty úvodního vzájemného klání zahájí moderátor Jan Velart rozbor s expertem Romanem Málkem. „Zaměříme se na první gól Cingeľa zkraje druhé třetiny, trestné střílení Kevina Klímy a obrat Bílých Tygrů. Reportérka Tereza Kubíčková před zápasem vyzpovídá Bohumila Janka a Jakuba Rychlovského,“ poznamenal Velart.

Začátek studia: 16.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME