18.03.2023

První zápas urvaly Vítkovice. Jak odpoví Kometa?

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Ostrava versus Brno. Atraktivní čtvrtfinále pokračuje druhým zápasem, ten můžete sledovat od 18.30 hodin na O2 TV Sport. První duel ukořistily Vítkovice po tuhé bitvě 3:2. Navýší své vedení, nebo Brno srovná krok?

Páteční vstupní duel si v Ostravar aréně nenechalo ujít 9593 diváků, dle vývoje předprodeje vstupenek to vypadá, že plno bude i v sobotu. Vítězný gól vstřelil ve 44. minutě Peter Mueller, který na sever Moravy přišel před touto sezonou právě z Brna.

„On je extrémně kvalitní hráč a my jsme rádi, že ho máme. Ukázal, proč je tady a v ten pravý moment rozhodl. Nebylo na něm znát, že by sérii s Kometou nějak prožíval, ale on je takový tišší typ. Ale nějaká extra motivace tam od něj před zápasem byla,“ řekl útočník Jakub Kotala, který vsítil druhý gól Ostravanů.

Vítkovice hrály disciplinovaně, soupeři umožnil hrát pouze jedinou přesilovku. „Velice těžký zápas. Čekali jsme, co s námi udělá ta dlouhá pauza, protože Brno bylo rozehrané, ale zvládli jsme to velice slušně. Šli jsme do dvoubrankového vedení v krátkém sledu, a to asi rozhodlo zápas. Je dobře, že bylo málo vyloučení, známe silné stránky Komety. Je to první bod, hážeme ho za hlavu, je dobrý, ale od závěrečného hvizdu se připravujeme na druhý zápas,“ hodnotil první výhru v sérii hlavní kouč Vítkovic Miloš Holaň pro klubový web.

Brňané na druhé straně ale nemuseli být úplně nespokojení s předvedenou hrou. Hosté byli po celý zápas Vítkovicím vyrovnaným soupeřem, dokázali i gólově držet krok a v závěru třetí třetiny si vytvořili řadu zajímavých šancí, které mohly utkání poslat do prodloužení. „Utkání rozhodlo to, že jsme dostali dva slepené góly. Kvalitní mužstvo poté, co dostaneme první gól, by nemělo hned další střídání dostat druhý. To si myslím, že rozhodlo zápas, proto jsme prohráli,“ zhodnotil páteční duel a příčiny brněnské porážky trenér Komety Patrik Martinec.

„Musíme se tlačit více do brány, dostat se k ní. Oni dobře blokují střely, pro naše obránce to je pak těžké vystřelit od modré. Musíme být také silní před naší i jejich kasou,“ prohlásil pro YouTube kanál Komety obránce Marek Hrbas.

Moderátor Jan Velart se s expertem Miloslavem Gureněm v úvodu vrátí k páteční bitvě. „Probereme vítkovický nástup do zápasu, kdy během 35 sekund Ostravané získali dvoubrankové vedení, rozebereme vítěznou trefu Petera Muellera i tlak Komety při závěrečné hře bez brankáře. Reportér Jan Hrabal před zápasem vyzpovídá právě amerického střelce v dresu Vítkovic a brněnského Petra Holíka,“ uvedl Velart.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME