21.02.2023

Real otočil první osmifinále v Liverpoolu z 0:2 na 5:2

Real Madrid CF

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Realu Madrid v úvodním osmifinále Ligy mistrů deklasovali Liverpool na jeho hřišti 5:2.

Gólový večer na stadionu Anfield odstartoval na začátku čtvrté minuty Núñez. Uruguayský útočník se prosadil po Salahově centru elegantní patičkou a dal nejrychlejší domácí gól Liverpoolu v Lize mistrů.

„Reds“ navýšili skóre po necelé čtvrthodině. Courtois nohama zpracoval v pokutovém území skákající míč, při snaze o rozehrávku si ho ale nešikovně ukopl přímo k Salahovi, jenž pohotově zakončil. Egyptský kanonýr se osmou trefou v sezoně Ligy mistrů osamostatnil v čele tabulky střelců a 44. gólem v milionářské soutěži vyrovnal čísla dosud nejlepšího afrického střelce Didiera Drogby.

Ve 21. minutě ale snížil Vinícius Júnior obstřelem z rohu pokutového území a stejný hráč po další velké chybě gólmana zařídil ve 36. minutě vyrovnání. Alisson při rozehrávce od branky trefil svého spoluhráče z brazilské reprezentace do nohou a míč se odrazil do sítě.

Oba týmy měly v průběhu první půle spoustu dalších šancí a atraktivní průběh pokračoval i po pauze. Hned ve 47. minutě dokonal obrat hlavou po standardní situaci stoper Militao. Krátce nato se poprvé v sezoně prosadil nejlepší střelec minulého ročníku Benzema, jehož technickou střelu tečoval mimo Alissonův dosah obránce Gomez.

Liverpoolští už se na odpověď nezmohli, naopak Benzema přidal v 67. minutě po rychlém brejku další zásah. Držitel Zlatého míče jako první hráč skóroval proti Liverpoolu v Lize mistrů pošesté v kariéře. V průběhu večera překonal čerstvý rekord Viníciuse Júniora, jenž se proti Liverpoolu prosadil pětkrát.

Liverpool podlehl Realu pošesté z posledních sedmi vzájemných zápasů. Podruhé v historii navíc inkasoval v utkání evropského poháru pětkrát, na Anfieldu se mu to stalo poprvé.

Liverpool FC – Real Madrid CF 2:5 (2:2).
Branky:
4. Núñez, 14. Salah – 21. a 36. Vinícius Júnior, 55. a 67. Benzema, 47. Militao. Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (všichni Rum.) – Irrati (It.). Žluté karty: Elliott – Vinícius Júnior. Diváci: 52 337.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME