12.04.2022

Real sice doma prohrál, přes Chelsea přesto postoupil

Real Madrid

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Chelsea skončili jako obhájci titulu ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Po domácí prohře 1:3 sahali v odvetě na hřišti Realu Madrid po obratu, do semifinále ale postoupil navzdory porážce 2:3 v prodloužení Bílý balet. V 96. minutě rozhodl kanonýr Karim Benzema.

Real nastoupil k utkání Ligy mistrů v nejstarší sestavě v klubové historii (věkový průměr základní sestavy 29 let a 293 dní) a v první půli se nedostal ke střele na branku. Aktivnější Chelsea se ujala vedení v 15. minutě, kdy po narážečce pronikl před branku Mount a poslal míč přesně k tyči. Anglický reprezentant vstřelil první gól v aktuálním ročníku soutěže, v 51. minutě navíc po jeho rohovém kopu srovnal stav dvojzápasu Rüdiger.

Po druhé inkasované brance ožil směrem dopředu i Real a zbytek zápasu nabídl oboustranně ofenzivní představení. Po hodině hry už slavili Blues velký obrat, Alonso si ale těsně před třetím gólem pomohl při zpracování rukou a videorozhodčí jeho branku odvolali. Vzápětí na druhé straně trefil hlavou břevno Benzema, jenž v posledních dvou zápasech LM nasázel hattrick.

Čtvrthodinu před koncem si naběhl na levé straně za obranu Werner, dvěma kličkami se dostal do lepší palebné pozice a i s přispěním teče přiblížil obhájce titulu postupu. Německý útočník navázal stejně jako spoluhráč Mount na sobotní dvougólový výkon při výhře 6:0 v Southamptonu.

Obhájci titulu ale celkový triumf nad Realem z loňského semifinále nezopakovali. V 80. minutě nejprve poslal zápas do prodloužení po precizní Modričově přihrávce vnějším nártem střídající Rodrygo a v šesté minutě prodloužení rozhodl hlavou druhý nejlepší střelec soutěže Benzema.

V závěru utkání mohlo dojít i na penaltový rozstřel, Havertz s Jorginhem ale ve velkých šancích minuli branku. Real v semifinále narazí na vítěze dvojzápasu Atlético Madrid – Manchester City.

Real Madrid – Chelsea FC 2:3 po prodl. (1:3, 0:1).
Branky:
80. Rodrygo, 90.+6 Benzema – 15. Mount, 51. Rüdiger, 75. Werner. Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz – Kwiatkowski (video, všichni Pol.). Žluté karty: Benzema, Valverde, Camavinga, Carvajal – James, Zijach, Havertz. Diváci: 59 839. První zápas 3:1, postoupil Real Madrid.
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho (88. Vázquez), Alaba, F. Mendy (78. Marcelo) – Kross (73. Camavinga), Casemiro (78. Rodrygo), Modrić – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (115. Ceballos). Trenér: Ancelotti.
Chelsea FC: E. Mendy – James, Silva, Rüdiger, Alonso – Kanté (100. Zijach), Loftus-Cheek (106. Saúl), Kovačić (106. Jorginho) – Mount, Werner (83. Pulisic) – Havertz. Trenér: Tuchel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME