19.12.2021

Rok 2021 uzavře ve FORTUNA:LIZE souboj Baníku se Slavií

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Nejprve zápas Liberec – České Budějovice a poté třaskavý duel FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha obohatí nedělní program FORTUNA:LIGY na O2 TV Sport. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 14.30 hodin. Ostatní zápasy můžete sledovat v multidimenzi.

Neděle 19. prosince 2021 od 15.00 hodin: FC Slovan Liberec – SK Dynamo České Budějovice

Domácí klub se rozhodl zapojit do akce s názvem „Dny vděčnosti zdravotníkům“, která má za cíl symbolicky podpořit ty, kteří v tomto složitém období čelí náporu pacientů v přetížených nemocnicích. Hráči Slovanu nastoupí v neděli při domácím utkání proti Českým Budějovicím netradičně v bílých dresech, tedy v barvě zdravotníků, a na nich budou mít přilepené náplasti s červeným srdíčkem. U stadionu navíc proběhne sbírka pozorností pro zdravotníky z liberecké nemocnice.

„České Budějovice jsou takovým nevyzpytatelným týmem. Někdy dokážou překvapit, když v deseti porazily silné Slovácko. Pak jasně prohrály v Ostravě a minule zase dokázaly vyhrát nad Olomoucí,“ řekl směrem k protivníkovi asistent trenéra Severočechů Miroslav Holeňák.

„Čeká nás velmi kvalitní soupeř, hodně silný hlavně do ofenzivy. Teď se jim rozstřílel Bassey, devět gólů je opravdu dost. Navíc tam mají van Burena, Mihálika nebo Škodu. Celkově mají hru ustálenou, protože trenér David Horejš už je u týmu delší dobu. My ale hrajeme doma a budeme chtít prodloužit naši vítěznou sérii U Nisy,“ doplnil.

Pět zápasů v řadě střídají Jihočeši výhry a prohry. Před týdnem zdolali doma Olomouc 2:1. „Do zápasu v Liberci proto půjdeme v dobrém rozpoložení. Slovan ale udělal v posledních týdnech ve své hře velký progres a po nepovedeném úvodu sezony se výrazně herně i výsledkově pod trenérem Kozlem zvedl,“ prohlásil trenér David Horejš.

„Aktuální sílu Liberce si uvědomujeme, přesto se chceme dívat hlavně na sebe. Naší největší slabinou v této sezoně jsou nevyrovnané výkony na hřištích soupeřů. Zatímco doma se nám daří velmi dobře, venku jsme uhráli pouhé dva body. Je to věc, která nás samozřejmě trápí, ale všichni chceme udělat vše pro to, abychom to zlomili,“ dodal.

Moderátor: David Sobišek. Expert: Antonín Rosa. Komentátoři: Tomáš Radotínský a Aleš Svoboda. Reportér: Vladimír Grebennikov.

Neděle 19. prosince 2021 od 18.00 hodin: FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha

Jiskřivý souboj dvou tradičních účastníků je posledním v programu roku 2021. Duelu pátého s prvním bude chybět adekvátní kulisa vyprodaného vítkovického stadionu.

„Náročný zápas proti nesmírně kvalitnímu soupeři. Už z prvního utkání v Edenu víme, v čem musíme přidat. Byli jsme bojácní, chyběla nám větší odvaha a prohráli jsme 0:4. Slavia hraje stále velmi dobře. Problémy, které měla na začátku sezony, vyřešila velice dobře,“ poznamenal trenér Tomáš Galásek.

„Je to poslední zápas roku, vydáme se ze všech sil a budeme chtít uspět. Samozřejmě nás mrzí, že nemůže být větší počet diváků, to je minus pro nás. Ale budeme si to chtít se Slavií rozdat,“ dodal bronzový medailista z mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2004.

Obhájce titulu a aktuálně vedoucí celek soutěže vyhrál osm ligových utkání v řadě. Brankář Aleš Mandous drží šestou nejdelší českou sérii bez inkasovaného gólu a osmou československou. Aby překonal Petra Čecha, potřebuje vydržet ještě přesně dva a půl zápasu, dalších 114 minut, aby byl nejlepší i v celé československé historii.

„Je to poslední zápas podzimu a my nabereme všechny síly, které nám zbývají. Řekl bych, že jich ještě máme dost, abychom tam uspěli. Je to prestižní zápas sám o sobě i v rámci celé republiky a postavení v tabulce,“ pronesl Jaroslav Köstl, asistent trenéra Slavie.

„Baník po menším období, kdy se mu nedařilo, opět najel na vlnu, že je nahoře. Bude to asi zápas se vším všudy, bohužel kromě diváků. Nás to taky mrzí, protože každý rád hraje v dobré atmosféře a na Baníku je stejně jako u nás v Edenu vždy fantastická kulisa,“ uzavřel.

Moderátor: David Sobišek. Experti: Petr Mikolanda a Petr Švancara. Komentátoři: Jan Homolka a Radek Šilhan. Reportérka: Denisa Doležalová.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME