07.08.2022

Slavia se naladila na odvetu v Aténách jasnou výhrou nad Zlínem

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie porazili ve druhém kole FORTUNA:LIGY Zlín 4:1. Za Pražany se v úvodním dějství trefili ligový debutant Marek Icha a David Jurásek, po změně stran snížil Lamin Jawo.

Od 70. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného kapitána Václava Procházky, v závěru se za domácí prosadili střídající Ivan Schranz a opět Jurásek.

Vršovičtí vyhráli sedmý vzájemný zápas v lize po sobě a po úvodní venkovní prohře 0:1 s Hradcem Králové v sezoně nejvyšší soutěže poprvé bodovali. Naopak „Ševci“ nenavázali na bezbrankovou remízu s Mladou Boleslaví.

Slavia prohrála jediný z 18 domácích ligových duelů se Zlínem. Zlínští venku v nejvyšší soutěže nezvítězili v patnáctém duelu za sebou.

Kaňkou byly zákroky zlínských obránců na ofenzivní tahouny pražského týmu. „Zápas skončí a my máme tři zraněné hráče. Když nebudeme dávat červené karty za to, že někdo zraní protihráče, tak budeme nahrávat defenzivnímu fotbalu,“ zlobil se kouč Jindřich Trpišovský poté, co ze zápasu museli odstoupit Ewerton, Petr Ševčík a Moses Usor. Podívejte se na jeho rozhovor s Radkem Šilhanem.

Duel se Zlínem se z pohledu Davida Juráska odehrál ve znamení dvojek. V den svých 22. narozenin přispěl levý obránce stylově dvěma trefami k vítězství 4:1. „Slíbil jsem ‚Houšťovi‘, že budu zavírat zadní tyčku, tak jsem tam musel být. Odměnilo mě to,“ poodhalil domluvu s asistentem trenéra Zdeňkem Houšteckým. Jak bral to, že minulý týden byl poslán do zápasu B týmu?

Zlín se po změně stran nadechl k odporu, tak i vinou vyloučení nedokázal favoritovi vzdorovat až do konce. „V prvním poločase jsme byli připos*aní, bojácní, nechápal jsem to. Hrát na Slavii dvacet minut je málo,“ kroutil hlavou trenér Jan Jelínek.

SK Slavia Praha – FC Trinity Zlín 4:1 (2:0).
Branky:
31. a 90.+2 D. Jurásek, 10. Icha, 85. Schranz – 49. Jawo. Rozhodčí: Černý – Caletka, Podaný – Ondráš. Žluté karty: Trpišovský (trenér), Masopust – Procházka, Jawo, Cedidla, Simerský, Bartošák. Červená karta: 70. Procházka. Diváci: 12 213.
SK Slavia Praha: Mandous – Douděra (66. Masopust), Santos, Kačaraba, Jurásek – Hromada (83. Holeš) – Lingr (76. Usor), Icha, Ševčík (66. Tiéhi), Ewerton (66. Schranz) – Jurečka. Trenér: Trpišovský.
FC Trinity Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák – J. Kolář (81. Bobčík), Didiba – Dramé (46. Hrubý), Jawo (73. Reiter), Čanturišvili (87. Hrdlička) – Vukadinović (46. Silný). Trenér: Jelínek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME