18.09.2022

Slovácko se trápí, doma nestačilo na Jablonec

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Jablonce vyhráli v devátém kole FORTUNA:LIGY na Slovácku 2:0 zásluhou gólů Matěje Polidara a Jakuba Považance v poslední desetiminutovce.

Severočeši vyhráli v nejvyšší soutěži druhý zápas po sobě. Naopak Slovácko čeká na triumf pět kol, v součtu s Evropskou konferenční ligou nevyhrálo dokonce posedmé v řadě. Oba týmy mají v neúplné tabulce 10 bodů.

Jablonec si veze z hřiště Slovácka tři body za výhru 2:0 a výsledek i výkon potěšily kouče Davida Horejše. „Náš výkon byl od prvních minut hodně dobrý, měli jsme spoustu šancí, které jsme už v první půli mohli proměnit. Ale za vítězstvím jsme šli, byli jsme jednoznačně lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli,“ pochvaloval si v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Malajsijský reprezentant Dion Cools se mohl v premiéře za Jablonec radovat z výhry 2:0 na hřišti Slovácka. „Bylo to speciální, skvělá zkušenost a kvalita byla opravdu dobrá. A samozřejmě jsem moc rád, že jsme vyhráli. Můj styl týmu sedí, užil jsem si to a mohl jsem hrát svoji hru,“ těší ho a fandila mu opravdu při jeho debutu celá Malajsie?

Slovácko před repre pauzou nezvládlo domácí duel s Jabloncem. Co říkal po prohře 0:2 kouč Martin Svědík? „Co jsme dnes soupeři nabídli… Děláme tolik chyb, když si vypracujeme šance, tak nejsme schopní dát gól, pak nemůžeme pomýšlet na vítězství. Chovali jsme se týmově hloupě,“ štve ho.

1. FC Slovácko – FK Jablonec 0:2 (0:0).
Branky:
82. Polidar, 87. Považanec. Rozhodčí: Nehasil – Mokrusch, Volf – Orel. Žluté karty: Havlík – Považanec. Diváci: 3810.
1. FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Břečka (86. Šašinka), Kadlec, Kalabiška – Tomič (72. Duskí), Trávník (59. Kohút), Havlík – Petržela (59. Mihálik), Kozák, Holzer (72. Ljovin). Trenér: Svědík.
FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Martinec (69. Surzyn), Heidenreich – Cools, Považanec, Houska (86. Souček), Krob (37. Sejk) – Polidar, Chramosta, Jovović (86. Patrák). Trenér: Horejš.

Hradec Králové bezbrankově remizoval se Zlínem

Utkání v Mladé Boleslavi, kde hrají Východočeši kvůli výstavbě nového stadionu své domácí zápasy, nabídlo minimum gólových příležitostí. Východočeši neskórovali třetí kolo v řadě a jsou sedmí, mají ale stejně bodů jako třetí Sparta. Zlín neprohrál pátý z posledních šesti zápasů a je na 14. pozici.

„Toužili jsme před reprezentační pauzou poskočit na třetí místo, nicméně remíza je asi spravedlivá,“ poznamenal Miroslav Koubek, trenér domácích. „Nula vzadu je super, ale štve mě, že když neinkasujeme, tak ani nedokážeme skórovat,“ doplnil zlínský Jan Jelínek.

FC Hradec Králové – Trinity Zlín 0:0.
Rozhodčí:
Starý – Vodrážka, Černoevič – Kocourek. Žluté karty: Vašulín – Jawo, Silný, Rakovan. Diváci: 550.
FC Hradec Králové: Reichl – Klíma, Čihák, Čech – Kučera, Kodeš, Smrž, Ryneš (46. Novotný) – Dvořák (67. Trusa) – Vašulín, Kubala (67. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.
FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Kolář, Simerský, Procházka, Bartošák (79. Reiter) – Fillo (70. Dramé), Hrubý (90.+2 Didiba), Janetzký, Čanturišvili – Jawo (79. Silný). Trenér: Jelínek.

Pardubice tonou na dně, ztratili i s Bohemians

Fotbalisté Pardubic prohráli s Bohemians 1905 0:1 a připsali si už šestou porážku v nejvyšší soutěži po sobě.

Souboj dvou týmů, které jsou v Ďolíčku doma, rozhodl v 55. minutě Adam Jánoš. Nový pardubický trenér Radoslav Kováč tak bude muset na první ligový bod ještě počkat, jeho tým zůstává poslední s pětibodovou ztrátou. Bohemians, dnes v roli hostů, na svém stadionu poprvé v sezoně vyhráli a posunuli se na páté místo.

Pardubice jsou už tři kola bez vstřeleného gólu. Svého soupeře v minulé ligové sezoně porazily ve všech třech vzájemných zápasech, tentokrát ale vyšly naprázdno.

„Měli jsme tlak, zaslouženě dali gól a pak to ubránili. Nasčítali se ty tři smolné prohry v minulé sezoně, kdy jsme si nezasloužili prohrát. Dneska jsme se štěstím body vybojovali,“ řekl Jaroslav Veselý, kouč Bohemians.

FK Pardubice – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0).
Branka:
55. Jánoš. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Váňa – Batík. Žlutá karta: Červenka (Pardubice). Diváci: 2047.
FK Pardubice: Markovič – Icha, Hranáč, Vlček – Kostka, Tischler (75. Vacek), Solil, Helešic (81. Chlumecký) – Janošek (60. Zahradníček), Sychra (75. Mareš) – Černý (60. Červenka). Trenér: Kováč.
Bohemians Praha 1905: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Jánoš (88. Krch), Kovařík (62. Beran) – Hronek (62. Hála), Květ (79. Mužík) – Puškáč (79. Drchal). Trenér: Veselý.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME