19.03.2023

Slovácko využilo dlouhou přesilovku a porazilo Zlín

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 24. kole FORTUNA:LIGY nad Zlínem 3:0.

Regionální derby výrazně ovlivnilo vyloučení hostujícího Martina Filla už ve čtvrté minutě, duel pak rozhodly dvě branky Korejce Kim Sung-pina v 16. a 46. minutě. Jasnou výhru domácích pak završil v 69. minutě Milan Petržela.

Tým z Uherského Hradiště vyhrál čtvrté z posledních pěti ligových utkání a doma v nejvyšší soutěži neprohrál posedmé v řadě, z toho pošesté triumfoval. Slovácko, které má v neúplné tabulce k dobru z minulého týdne odložený zápas v Jablonci, se vrátilo na čtvrté místo. „Ševci“ nezvítězili páté kolo za sebou a klesli na poslední pozici.

„Milan Petržela nahrál Kimovi na dva góly, a to měl v týdnu výpadek v tréninku. Mohl mi říct rovnou, že už nepotřebuje tolik trénovat,“ řekl v rozhovoru s Davidem Sobiškem na adresu zkušeného záložníka s nadsázkou Martin Svědík.

„Určitě jsem nečekal, že dám dva góly… A ani jsem nevěděl, že jde o derby. Ale každopádně jsem šťastný, dvakrát jsem se trefil, máme vítězství, to je hlavní,“ hlásila zimní posila Kim Sung-pin z pražské Dukly po svých prvních ligových trefách.

Pavel Vrba prožil na lavičce Zlína první derby, už od čtvrté minuty navíc hrál v deseti po vyloučení Martina Filla, který se přitom vrátil do hry po odpykání trestu za předchozí červenou kartu. „Nenecháme to jen tak přejít, probereme to s vedením klubu, začátkem týdne se to dozvíte,“ prohlásil zlínský kouč výmluvně. Co řekl na adresu Milana Petržely?

1. FC Slovácko – FC Trinity Zlín 3:0 (1:0).
Branky:
16. a 46. Kim Sung-pin, 69. Petržela. Rozhodčí: Starý – Machač, Podaný – Orel. Žluté karty: Hrubý. Červená karta: 4. Fillo (oba Zlín). Diváci: 6019.
1. FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (76. Trávník), Hofmann, Kadlec, Doski (46. Kalabiška) – Havlík, Daníček – Sinjavskij, Kim Sung-pin (72. Brandner), Petržela (84. Juroška) – Mihálik (72. Šašinka). Trenér: Svědík.
FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák – Didiba (64. Hellebrand), Hlinka (82. Slončík) – Fillo, Hrubý (46. Dramé), Čanturišvili (74. Fantiš) – Kozák (74. Balaj). Trenér: Vrba.

Pardubice po skvělém úvodu porazily Teplice

Fotbalisté Pardubic porazili na svém hřišti 3:1 Teplice a odpoutali se z posledního místa tabulky.

Domácí skvěle vstoupili do utkání a už v 10. minutě vedli po trefě Michala Hlavatého a penaltě Dominika Janoška o dvě branky. V 21. minutě snížil Tomáš Kučera, skóre ale uzavřel v 69. minutě Kamil Vacek. Těsně před třetím gólem Pardubic nedal teplický útočník Abdallah Gning pokutový kop.

Východočeši oplatili dnešnímu soupeři debakl 1:5 z úvodního vzájemného duelu v ligové sezoně a porazili ho v šestém ze sedmi duelů. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče vyhráli po třech kolech a dostali se na 14. místo. „Skláři“ neuspěli ani ve druhém utkání pod novým koučem Zdenkem Frťalou, na jaře ani v osmém zápase nejvyšší soutěže nevyhráli a propadli se na předposlední 15. příčku.

„Byly to velké nervy, ale jsme zase o trochu víc zpátky ve hře. Možná nám pomohla i minulá prohra na Bohemce, kluci se o to víc soustředili na dnešní důležité utkání,“ řekl pardubický trenér Radoslav Kováč.

„Fotbal je o chybách, my jsme ty soupeřovy využít nedokázali. Za stavu 0:2 jsme se vrátili do zápasu povedeným signálem, ale utkání nám zkomplikovala neproměněná penalta. I tak bylo pořád o co hrát, ale závěr už byl z naší strany hektický,“ zhodnotil teplický trenér Zdenko Frťala.

FK Pardubice – FK Teplice 3:1 (2:1).
Branky:
4. Hlavatý, 10. Janošek z pen., 69. Vacek – 21. Kučera. Rozhodčí: Machálek – Kubr, Hrabovský – Zelinka. Žluté karty: Helešic, Vacek – Kučera, Hybš. Diváci: 4210.
FK Pardubice: Niță – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Darmovzal (77. Sychra), Janošek, Hlavatý (84. Kapanga), Helešic (71. Šimek) – Černý (84. Pikul). Trenér: Kováč.
FK Teplice: Grigar – Urbanec (76. Mareček), Chaloupek, Mićević, Hybš (86. Hyčka) – Jukl, Kučera – Pleštil (61. Kodad), Trubač (86. Vachoušek), Gning – Žák (61. Fila). Trenér: Frťala.

Jablonec otočil duel v Brně

Fotbalisté Jablonce zvítězili po obratu v Brně 2:1 a poskočili na deváté místo tabulky.

Zbrojovku poslal v souboji sousedů v tabulce ve 40. minutě do vedení Musa Alli, ale hosté po změně stran otočili stav. Dvě minuty po pauze srovnal nejlepší střelec Severočechů Jan Chramosta a v 67. minutě rozhodl Jakub Považanec. Jablonec vyhrál pátý z posledních šesti vzájemných ligových zápasů.

Severočeši potvrdili formu, zvítězili potřetí za sebou a počtvrté z posledních pěti kol a poskočili na deváté místo tabulky. Navíc mají k dobru odložený duel z minulého týdne proti Slovácku. Nováček z Brna prohrál po čtyřech kolech a třech remízách 1:1 po sobě a patří mu 12. příčka. Trenérovi Jablonce Davidu Horejšovi vyšel zápas proti klubu, za který krátce hrával.

„Dnešní tři body pro nás mají obrovskou cenu. Měli jsme spoustu nemocných hráčů, někteří i dnes hráli se sebezapřením. Jsem rád, že jsme navázali na předchozí výsledky. Pro nás povzbuzení do další práce před reprezentační pauzou,“ řekl jablonecký kouč David Horejš.

„Zápas jsme bodově nezvládli kvůli naší nekvalitě ve finální fázi v prvním poločase. Dokázali jsme si vytvořit tlak a několik dobrých brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Sice jsme šli do vedení, ale nevstoupili jsme dobře do druhé půle,“ poznamenal brněnský trenér Richard Dostálek.

Jablonec zvítězil potřetí z posledních čtyř venkovních ligových zápasů, naopak Zbrojovka doma získala jen 12 z celkových 27 bodů a je tam už nejhorším celkem soutěže.

FC Zbrojovka Brno – FK Jablonec 1:2 (1:0).
Branky:
40. Alli – 47. Chramosta, 67. Považanec. Rozhodčí: Batík – Caletka, Váňa – Kocourek. Žluté karty: Nečas, Ševčík, Tijani, Granečný – Polidar, Martinec, Sejk. Diváci: 4202.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Tijani, Divíšek (71. Granečný) – Texl (85. Hlavica), Falta – Alli, Ševčík (71. Rogožan), Nečas (71. Fousek) – Řezníček. Trenér: Dostálek.
FK Jablonec: Hanuš – Martinec, Král, D. Souček – Surzyn (46. Jovović), Šulc, Hübschman, Považanec, Polidar (90.+4 Černák) – Sejk (90.+2 Štěpánek), Chramosta (86. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME