19.03.2023

Slovácko vyzve Zlín, Plzeň se utká s Bohemians

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Určitě atraktivní program nabídnou také nedělní utkání 24. kola FORTUNA:LIGY. V rámci hlavního programu budete moci nejprve zhlédnout duel Slovácko–Zlín, večer se pak můžete těšit na střetnutí Plzně s Bohemians. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat střetnutí Brno–Jablonec a Pardubice–Teplice. „Reportérka Eliška Machová se přihlásí z jižní Moravy, aby pohovořila o změně rytmu Slovácka po odloženém zápase v Jablonci. Antonín Rosa v Pardubicích promluví o změnách v Teplicích po příchodu nového trenéra Zdenka Frtali,“ poznamenal moderátor Michal Hrdlička.

Neděle 19. března 2023 od 15.00 hodin: 1. FC Slovácko – FC Trinity Zlín

Slovácko má se Zlínem vyrovnanou vzájemnou ligovou bilanci 10 výher a porážek a 5 remíz. Tým z Uherského Hradiště vyhrál čtyři z posledních pěti vzájemných ligových zápasů.

„Místo minulého zápasu v Jablonci jsme sehráli modelové utkání, hráči dostali dva dny volna a věřím, že jim to prospělo. Nedíváme se na Zlín jako tým u dna tabulky, ale jako na zkušený mančaft se zkušeným koučem, který hraje o všechno. Když k tomu připočtu charakter derby, tak nás čeká velmi těžký zápas,“ vyhlásil asistent trenéra Jan Palinek.

Slovácko prohrálo jediné z posledních sedmi kol a zvítězilo ve třech z posledních čtyř ligových zápasů. Doma v lize nad Zlínem třikrát za sebou zvítězilo, navíc bez obdržené branky. „Zlín má rychlá křídla, dokáže dobře zahustit střed a reagovat na vývoj duelu. Bude to boj a věřím, že s dobrým koncem pro nás,“ doplnil.

Zlín vyhlíží derby s cílem v něm uspět a posílit svou pozici v souboji o záchranu. „Pro mě to bude první derby v tomto regionu, i když prestižních utkání jsem zažil dost. Doufám, že i tohle bude hodně emotivní, náboj se přenese na hřiště a my z toho něco vytěžíme,“ prohlásil zlínský kouč Pavel Vrba.

„Ševci“ venku v lize ve 25 utkáních po sobě nevyhráli, jako jediní v sezoně nejvyšší soutěže tam nezvítězili a získali na stadionech soupeřů pouze šest z celkových 19 bodů. „Slovácko dlouhodobě ukazuje svoji kvalitu a hraje o nejvyšší příčky. Má zkušené hráče, ale my taky, jsme ovšem na jiném konci tabulky. V posledních kolech jsme měli herně navrch, ale přišli jsme o vedení a jen jsme remizovali. Teď bychom rádi konečně bodovali naplno,“ dodal.

„S expertem Horstem Sieglem probereme regionální derby a jeho specifikum. Zaměříme se také na Vlastimila Daníčka a reportér David Sobišek vyzpovídá asistenta kouče Slovácka Josefa Muchu,“ poznamenal Michal Hrdlička.

Neděle 19. března 2023 od 18.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 1905

Plzeň přivítá soupeře, s nímž devětkrát v řadě neprohrála. V podzimním vzájemném utkání v Ďolíčku se ale soupeři rozešli nerozhodně. Západočeši z posledních čtyř zápasů vydolovali pouze čtyři body.

„Poslední zápasy se nám výsledkově nevydařily a dostáváme se trošku pod tlak. Bohemka je vždy nepříjemný soupeř a teď se jim venku daří. My ale chceme dokázat, že patříme do špičky ligy, a musíme doma Bohemku porazit,“ vyhlásil asistent trenéra Pavel Horváth.

Viktoria id října 1996 doma v lize Bohemians čtrnáctkrát po sobě neprohrála, z toho ve 12 duelech vyhrála. „Musíme proměnit šance, které si vypracujeme. Musíme být i bezchybní dozadu, protože teď jsme v období, kdy dostaneme gól ze všeho. Tohle musíme eliminovat a chceme být lepší než v minulých zápasech,“ dodal. Holík a Mosquera mohou odehrát 150. ligový zápas.

Bohemians v minulém ročníku prohráli v Plzni 0:6, tím vyrovnali svou nejvyšší porážku v samostatné lize z Drnovic z roku 1997. „Zápasy s první trojkou pro nás moc dobře v této sezoně nevyzněly, byť jsme doma remizovali s Plzní a na Spartě 1:1. Ale dvakrát jsme taky schytali debakl,“ přiznal trenér Jaroslav Veselý.

„Klokani“ venku v lize vyhráli dva z posledních třech duelů a v sezoně na stadionech soupeřů získali 22 z celkových 35 bodů. „Plzeň je zatlačená do kouta, budou hrát jak zvířata. Musíme tam jet s pokorou a ne s tím, že Plzeň automaticky rozdá body. Byl bych rád, kdybychom se poučili z debaklu 2:6 se Spartou a tohle nezopakovali,“ uzavřel. Puškáče se může těšit na 100. zápas v české nejvyšší soutěži.

„Podíváme se do historie, konkrétně si připomeneme poslední vítězství Bohemians v Plzni, které se datuje k 2. říjnu 1996. Reportérka Denisa Doležalová vyzpovídá trenéry Jaroslava Veselého a Pavla Horvátha,“ dodal Michal Hrdlička.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME