07.08.2022

Sparta jede do Českých Budějovic, Slavia hostí Zlín

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Obě pražská „S“ se představí v nedělním setu zápasů 2. kola FORTUNA:LIGY v nové sezoně. V rámci hlavního programu na O2 TV Sport budete moci zhlédnout duel Dynama se Spartou a poté bude upřena hlavní pozornost do Edenu, kde nastoupí Zlín. Studio s moderátorem Petrem Svěceným začíná v 15.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal v nedělním odpoledním menu nabídne zápasy Slovácko – Hradec Králové a Mladá Boleslav – Jablonec.

Neděle 7. srpna od 16.00 hodin: SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha

České Budějovice v úvodním kole zvítězily na půdě Pardubic 2:0, uspěly v soutěžní premiéře pod trenérem Jozefem Weberem a v lize vyhrály po třech prohrách v řadě. „Čeká nás domácí premiéra před vyprodanými tribunami. Rádi bychom potvrdili úspěšný vstup do sezony,“ poznamenal kouč Jihočechů.

Dynamo doma v lize naposledy utrpělo porážku, předtím ale na Střeleckém ostrově třikrát v řadě neprohrálo. „Přáním je bodovat a podat ještě lepší výkon než minule proti Pardubicím. Uvidíme, na co to proti Spartě bude stačit,“ doplnil.

Sparta vstoupila do sezony vyřazením s norským celkem Vikingem FK v kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu a v úvodu nejvyšší soutěže doma podlehla Liberci 1:2. Dánský trenér Brian Priske tak stále čeká na první soutěžní vítězství na lavičce Pražanů. Letenští neprohráli v lize v Českých Budějovicích šestkrát po sobě, poslední tři utkání tam ale skončila remízou. Navíc budou v pěti kolech postrádat potrestaného útočníka Jana Kuchtu.

„České Budějovice změnily trenéra a trochu i herní styl. Máme jejich detailní analýzu. Očekáváme, že zase budeme dobývat hluboký blok jako v minulých zápasech na jejich hřišti. Cesta je jasná – zvýšit kvalitu v útočné třetině, být odvážnější, nebezpečnější, udělat něco překvapivého, čím vyvedete soupeře z míry a samozřejmě vstřelit branky. Výsledkové nezdary zacloumaly s námi všemi, ale nechceme ucuknout z cesty, kterou jsme nastavili. Samozřejmě jsme pracovali i na mentální stránce. Ale to pro nás bylo nejjednodušší, protože kluci jsou dobře nastavení a odhodlání v nich je stejné jako před těmi nezdary,“ prohlásil Luboš Loučka, asistent trenéra Sparty.

„Ve studiu se zaměříme nejprve na oba zápasy v multidimenzi. Klára Janáčková pohovoří o tom, zda se Michal Reichel díky minulému výkonu stal jedničkou v Hradci Králové. Denisa Doležalová se přihlásí s informacemi, co změnil jablonecký trenér David Horejš po nevydařeném zápase s Bohemians,“ řekl Petr Svěcený, moderátor studia.

„S expertem Martinem Vozábalem vyloučení Jana Kuchty z prvního kola, Tereza Kubíčková vyzpovídá kouče domácích Jozefa Webera a sparťanského útočníka Tomáše Čvančaru,“ dodal.

Neděle 7. srpna od 19.00 hodin: SK Slavia Praha – FC Trinity Zlín

Slavia v úvodním kole prohrála na půdě Hradce 0:1 a zvítězila v jediném z posledních šesti ligových zápasů. „Hrajeme doma, musíme to zvládnout. Nějaké změny v sestavě budou. Vzhledem k červené kartě Santose, který v Řecku nebude moct nastoupit, si musíme pohlídat, abychom nepřišli i o další stopery,“ pronesl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Pražané ve čtvrtek v úvodním duelu 3. předkola Evropské konferenční ligy porazili aténský Panathinaikos 2:0. „Na některých hráčích je vidět, že ještě nejsou úplně zvyklí na anglické týdny, zápas s Panathinaikosem nás stál hodně sil. Změny budou typologické. Musíme najít balanc, abychom byli silní na neděli na Zlín a zároveň o nikoho nepřišli pro odvetu s Panathinaikosem,“ dodal.

Zlín v úvodním kole hrál 0:0 s Mladou Boleslaví a v lize třikrát v řadě remizoval. V lize vyhrál jediný z posledních 10 zápasů. „Postupně se nám vyprazdňuje marodka, což je dobrá zpráva, na Slavii by už měl být připraven Hrubý. Červenobílí do ligy nevstoupili dobře, určitě budou chtít nezdar z Hradce napravit. Každý zápas ale začíná za stavu 0:0 a bodovat se dá s každým,“ nechal se slyšet David Hubáček, asistent trenéra Zlína.

Valaši venku ve FORTUNA:LIZE čtrnáctkrát za sebou nezvítězili. „Slavia má široký kádr, určitě nastoupí jinak než proti Panathinaikosu Atény. My se ale musíme zaměřit na sebe. Celkem se nám v prvním kole osvědčila defenzivní dvojice Kolář, Didiba, jedeme do Prahy povzbuzeni a rádi bychom tam uspěli,“ doplnil bývalý obránce obou soupeřů.

Stálého experta Jana Rajnocha doplní pro toto utkání Lukáš Železník, který hrál za Slavii i Zlín. „Připomeneme si slávistickou výhru 2:0 nad Panathinaikosem, detailněji se podíváme na statistiky Václava Jurečky. Radek Šilhan si ke svému reportérskému mikrofonu pozve Jaroslava Köstla, asistenta trenéra Slavie,“ poznamenal Petr Svěcený.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME