22.05.2023

Sparta může získat titul

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty se v úterním předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby mohou poprvé po devíti letech stát mistry. Studio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná v 18.15 hodin.

Fanoušci mohou v multidimenzi na O2 TV Fotbal sledovat utkání Plzeň–Bohemians a Olomouc–Slavia. „Ze západu Čech se přihlásí reportérka Denisa Doležalová, aby promluvila o brankáři Bohemians a o plzeňském kapitánovi Lukáši Hejdovi. Radek Šilhan bude připraven na Hané a poinformuje o olomouckém Martinu Pospíšilovi a slávistické záloze,“ poznamenal David Sobišek.

Úterý 23. května od 19.00 hodin: 1. FC Slovácko – AC Sparta Praha

Slovácko ve všech zápasech nadstavby remizovalo a v lize čtyřikrát po sobě neprohrálo, z posledních sedmi kol nebodovalo jen jednou. V posledním utkání remizovalo v Olomouci, navzdory tomu se Slovácko bodově dotáhlo na čtvrté Bohemians. „Zápas bude mít velké grády. Pro nás to bude hodně těžké. Sparta si půjde za titulem, my jim ale chceme cestu ztížit, oslavy překazit,“ řekl pro www.fcslovacko.cz záložník Daniel Holzer.

Tým z Uherského Hradiště prohrál jediný z posledních 11 domácích ligových zápasů. „Ve hře je šest bodů, které chceme získat. Variant je spousta, stát se může ještě cokoliv. Všechny týmy budou hrát až do konce. Závěr už je na krev, ale kluci se s tím perou dobře. Věřím, že seberou všechny zbývající síly a utkání zvládneme,“ doplnil asistent trenéra Josef Mucha.

Sparta o víkendu doma porazila Bohemians po obratu 2:1 a natáhla sérii bez prohry už na 20 kol. Svěřenci trenéra Briana Priskeho ale v sobotu ještě slavit nemohli, protože Slavia v Edenu stejným výsledkem udolala Plzeň.

V úterý bude Spartě kvůli karetnímu trestu chybět nejlepší týmový střelec Jan Kuchta. „Máme to skvěle rozehrané a věřím, že ten zbývající krok uděláme na Slovácku. Máme dostatečně silný kádr na to, aby kluci mě nebo kohokoliv jiného zastoupili. Věřím, že to dotáhneme tam, kam chceme,“ prohlásil autor 14 ligových gólů v sezoně.

Letenskému mužstvu se na Slovácku v poslední době nedaří. Sparťané v Uherském Hradišti v posledních třech soutěžních zápasech nezvítězili, před měsícem tam v lize hráli 1:1. „Nebudeme hrát na remízu, záměr je jasný, ukončit sezonu vítězně. Děláme vše pro to, abychom na Slovácku vyhráli. Předchozí týdny a měsíce ukázaly, že naši kluci jsou odolní a silní. Vědí, za čím jdou!“ vyhlásil pro www.sparta.cz asistent trenéra Luboš Loučka.

„Slovácko hraje o evropské poháry, půjde do toho na sto procent, možná víc, ale to my taky. Hrajeme o více než oni a v zápase to musí být vidět. Proti nám má každý o co hrát, jejich nastavení bude stejné jako před pár týdny. Máme karetní tresty, ale máme silný a kvalitní kádr. Na Slovácko jede velmi silný tým!“ dodal.

„V úvodu probereme s experty Zdeňkem Ščasným a Davidem Kalivodou poslední vzájemný zápas, který skončil remízou 1:1. Zaměříme se na marodku Slovácka, u Sparty na Ladislava Krejčího,“ poznamenal David Sobišek s tím, že reportér Vladimír Grebennikov před utkáním vyzpovídá asistenta trenéra Sparty Luboše Loučku.

Úterní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME