12.11.2022

Sparta oslavila 129. výročí výhrou nad Dynamem

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty zakončili podzimní části prvoligové sezony domácím vítězstvím 1:0 nad Českými Budějovicemi.

Pražané zvítězili v nejvyšší soutěži díky brance Lukáše Haraslína ze 12. minuty potřetí za sebou a opět bez inkasované branky. Na vedoucího obhájce titulu z Plzně ztrácejí šest bodů a na městského rivala Slavii dva. Oba soupeři však sehráli o zápas méně.

Jihočeši prohráli třetí z posledních čtyř ligových duelů a klesli na 13. místo. Pod dočasnými trenéry Jiřím Lerchem a Jiřím Kladrubským, který za Letenské hrál, nenavázali na vítězství 3:2 proti Brnu z minulého kola.

Sparta nastoupila v bílých dresech s trikolorou, jimiž si připomněla 129. výročí od svého založení. Tento dres nosili Pražané na přelomu 70. a 80. let minulého století. „Mrzí mě, že jsme zápas nerozsekli dřív. Určitě jsme měli dát víc gólů, ve druhém poločase jsme si to komplikovali, nechali jsme soupeře ve hře a ke konci to bylo trochu nervózní,“ uvedl Brian Priske v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Jediný gól duelu Sparty s Českými Budějovicemi vstřelil na mlhavé Letné domácí Lukáš Haraslín, který nádherou ranou už ve dvanácté minutě zařídil výsledek 1:0. „Přihrávka od Minčiho byla úžasná. Přiznám se, že jsem to chtěl dát po zemi, ale nejsem zklamaný, že jsem to trefil takhle,“ usmál se slovenský křídelník.

České Budějovice padly v posledním ligovém utkání tohoto kalendářního roku na Spartě 0:1. „Zklamaný jsem jen z výsledku. Klukům nemůžeme nic vytknout, naopak jim za výkon musíme poděkovat, mělo to koule,“ prohlásil dočasný kouč Jiří Kladrubský. Jak vnímal své krátké působení u prvního týmu Dynama?

Brankář Českých Budějovic Dávid Šípoš se na Letné ukázal v dobrém světle, vytáhl několik povedených zákroků, ale svému týmu k bodům nepomohl. Dynamo podlehlo Spartě 0:1. „Snažil jsem se klukům pomoct, od toho jsem brankář, abych něco chytil. O to větší škoda, že ten jeden gól rozhodl,“ litoval brankář Jihočechů.

AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0).
Branka:
12. Haraslín. Rozhodčí: Starý – Nádvorník, Vodrážka – Kocourek. Žluté karty: Zelený – Čmelík, Havel, Skovajsa. Červená karta: 71. Čavoš (České Budějovice). Diváci: 13 269.
AC Sparta Praha: Kovář – Vitík, Panák (60. Karabec), Sørensen – Wiesner, Sadílek, Pavelka (79. Højer), Zelený (85. Mejdr) – Haraslín (60. Daněk), Kuchta, Minčev (85. Kaštánek). Trenér: Priske.
SK Dynamo České Budějovice: Šípoš – Sladký (79. Broukal), Havel, Králik, Skovajsa – Hellebrand (88. Škoda), Hora – Čmelík (89. Matoušek), Čavoš, Mršić (67. Penner) – Zajíc (67. Potočný). Trenér: Lerch.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME