31.07.2022

Sparta před návštěvou kola nestačila na Slovan

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty po čtvrtečním vyřazení v Evropské konferenční lize s norským Vikingem FK vstoupili do nejvyšší soutěže překvapivou domácí prohrou 1:2 s Libercem.

Pražané pod vedením dánského trenéra Briana Priskeho, který debutoval v české lize, nezvítězili ani ve třetím soutěžním duelu sezony. V lize podlehli Severočechům po pěti zápasech.

Slovan se na Letné, kam zavítalo 13 275 diváků, ujal vedení už po 65 sekundách hry zásluhou Christiana Frýdka. V 19. minutě si dal vlastní branku domácí obránce Jaroslav Zelený. V 75. minutě snížil střídající Kryštof Daněk. Utkání nedohrál domácí útočník Jan Kuchta, který v nastavení dostal červenou kartu za šlápnutí na hostujícího gólmana Oliviera Vliegena.

Tomáš Rosický se před vstupem Sparty do nové ligové sezony vrátil v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem k vyřazení z pohárové Evropy. „Je to problém, je to jedna z nejhorších chvil za dobu, co jsem tady. Na finální třetině hřiště máme problém soupeře rozhýbat, chybí nám tam pohyb, hra do hrotu, nedokážeme soupeře vytáhnout z komfortní pozice,“ řekl sportovní ředitel letenského klubu. Dá se očekávat redukce kádru?

„Jsem rád za první poločas, ten jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Ve druhé půli to domácí riskli, hráli nátlakově. I když jsme ten tlak trochu zmírnili, tak jsme dostali gól. Silou vůle jsme to udrželi,“ shrnul utkání na Spartě trenér Slovanu Luboš Kozel.

Záložník Christián Frýdek byl v nedělním duelu první kola u obou gólů Liberce a výrazně přispěl k výhře 2:1 na Spartě. Jeho přímý kop propadl už po minutě hry do branky, později po jeho rohovém kopu si domácí dali vlastní gól. „Standardky mi tam přitom v tréninku moc nechodily, trenér mi říkal, že musíme sehnat jiného exekutora. Snad už to neplatí,“ usmíval se hrdina Slovanu.

Sparta stále čeká na první výhru pod novým trenérem Brianem Priskem. Po vyřazení z Konferenční ligy nestačili Pražané v ligové premiéře na Liberec, kterému podlehli doma 1:2. „Srazily nás dva góly v prvním poločase. Druhá půle byla podle mě opravdu dobrá, ale jsme hodnocení podle bodů, a těch máme zatím nula,“ uvedl dánský kouč po utkání.

AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 1:2 (0:2).
Branky:
75. Daněk – 2. Frýdek, 19. vlastní Zelený. Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf – Štěrba. Žluté karty: Sadílek, Kuchta, Čvančara – Purzitidis, Vliegen, Kozel (trenér). Červená karta: 90.+7 Kuchta (Sparta). Diváci: 13 275.
AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sørensen, Hancko, Zelený – Sadílek, Fortelný (69. Daněk) – Pešek (69. Juliš), Karabec (46. Højer), Haraslín (9. Minčev, 60. Čvančara) – Kuchta. Trenér: Priske.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Talovjerov, Prebsl, Mikula – Červ (68. Purzitidis), Doumbia – Matoušek (67. Mészáros), Frýdek (77. Mara), Ghali (38. Van Buren) – Rondić (77. Rabušic). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME