21.06.2022

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí mohou zazářit

Tipsport Czech Ladies Open

Redakce O2 TV Sport

Mnohá poprvé zažije turnaj Tipsport Czech Ladies Open, který se v rámci Ladies European Tour odehraje v Royal Beroun Golf Clubu od 24. do 26. června.

Poprvé je na startu 16 domácích golfistek, poprvé po dvou předchozích ročnících se bude hrát bez jakýchkoli restrikcí a také poprvé bude O2 TV Sport vysílat přímé přenosy ze všech tří turnajových dnů.

„Jsme rádi, že jsme součástí světového golfového okruhu, který se odehrává na pěti kontinentech, a také nás těší, že se postavení nejdůležitějšího českého turnaje žen stále zlepšuje. Rovněž poprvé se přímo do turnaje mezi 132 hráček dostaly na své tour karty čtyři Češky,“ řekl na předturnajovém setkání s médii, mj. vysílaném on-line na sociálních sítích O2 TV Sport, promotér Luboš Koželuh ze společnosti Premier Sports.

„Náš těší, že město Beroun vzalo za svůj nejen tuto velkou sportovní akci, ale také nový název klubu, reflektující královský status města. Změna je to vlastně jediná, jinak si hřiště drží osvědčenou podobu a stav přípravy na nejvýznamnější turnaj roku,“ uvedl Vojtěch Matějček, prezident Royal Golf Clubu Beroun.

„Každým rokem je hřiště lepší a lepší. V minulých dvou letech tu padaly zajímavé nízké výsledky, ale myslím, že letos se půjde cestou přece jen větší náročnosti,“ přidal João Pinto, turnajový ředitel Ladies European Tour.

„Už jsme pro fanoušky vypsali hlavní turnajové sázky a budeme postupně přidávat další, včetně duelů. Tipsport TV odvysílá zhruba dvanáctihodinové bloky a jako nový sponzor Sáry Kouskové se také zapojí do charitativní dražby jejích obrazů,“ řekl ředitel komunikace sázkové kanceláře Václav Sochor. Top favoritkou je Švédka Johanna Gustavsson s kurzem 8:1, z domácích Tipsport nejvíc věří Kláře Spilkové (20:1), která hraje v Berouně po dvou letech.

„Těším se na návrat nejen sem, ale vůbec na Ladies European Tour, kterou jsem hrála osm let,“ pronesla Klára Spilková po čtyřech letech zkušeností z amerických tour.

Nová očekávání má od sebe Kristýna Napoleaová, která loni v Berouně poprvé prošla cutem na LET, ale letos už skončila mj. druhá na Saudi LadiesInternational. „Cítím energii po minulém týdnu, kdy jsem hrála Aramco Team Series v Londýně,“ nemůže se dočkat startu česká dvojka.

Pro Sáru Kouskovou to bude první profesionální start na LET, v Berouně byla loni v Top 20 ještě jako amatérka. „Formálně je to velký přestup, ale doufám, že golf zůstane stejně dobrý,“ řekla nedávno druhá hráčka turnaje LET Access Series ze Zbraslavi.

„Loni prošly cutem na Tipsport Czech Ladies Open čtyři Češky. Věřím, že letos to může být až sedm,“ konstatoval promotér Luboš Koželuh.

Motivací hráček jsou kromě celkových prize money 200 000 eur také prémie za hole-in-one. Na šesté jamce šek na 10 000 eur od Tipsportu a na sedmnáctce hodinky od společnosti Hodinářství Bechyně. A kdyby snad znovu padla senzační hole-in-one na čtyřparové devítce, tak jako loni v podání Finky SannyNuutinen, má Royal Beroun Golf Club opět připravenu odměnu. „Loni jsem vezl Sanně hodinky až do Finska na další turnaj,“ dodal Luboš Koželuh.

Tipsport Czech Ladies Open

Pro diváky

Vstupné zdarma. Proběhne pouze registrace diváků vyplněním jednoduchého formuláře. Registrace je možná předem na webu www.czechladiesopen.cz, nebo při vstupu. Zaregistrovaní diváci budou mít výraznou slevu na vstupné v roce 2023.

Občerstvení v areálu je zajištěno. Ve stanu mezi jamkami číslo 9 a 10 bude studená i teplá kuchyně, pivo i nealkoholické nápoje. Parkování je zdarma zajištěno v areálu Royal Beroun GC.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME