23.01.2022

Třinec navýšil svůj náskok, Sparta doma podlehla Kladnu

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Oceláři míří za Prezidentským pohárem, Kladno uniká sestupovým starostem.

Třinečtí hokejisté porazili na svém ledě Mladou Boleslav 7:3, přestože v sedmé minutě prohrávali už 0:2. Na obratu se podíleli shodně dvěma góly Andrej Nestrašil a Erik Hrňa, tři body za branku a dvě nahrávky zaznamenali Martin Růžička s Tomášem Kundrátkem. Obhájce titulu využil čtyři přesilové hry a vyhrál i třetí vzájemný zápas sezony při celkovém skóre 15:3. Jednu branku hostí vstřelil Oscar Flynn, který hrál za Mladou Boleslav poprvé od návratu ze Zlína.

Fenomén třinecké ofenzívy Martin Růžička sesadil z trůnu Richarda Krále, s 568 kanadskými body (260+308) se stal nejproduktivnějším Ocelářem klubové historie. „Je to velká věc a popravdě nevím, co k tomu mám teď říct. Je toho na mě teď docela dost, vstřebávám to. Znamená to pro mě fakt hodně, je ale spousta lidí, kteří za tím stojí. Tohle není jen má práce, svůj podíl na tom má manželka, rodina, mí spoluhráči, vedení třineckého klubu, fanoušci… Ti všichni tady v klubu, které jsem za těch deset let potkal, mi dali důvěru a pomáhali mi. Těmhle všem lidem já teď děkuju,“ nechal se slyšet pro www.hcocelari.cz Martin Růžička.

Hokejisté Kladna vyhráli na ledě Sparty 3:2, bodovali popáté v řadě a zvýšili svůj odstup od posledního Zlína na 14 bodů. Rozhodující branku vstřelil v 51. minutě v přesilové hře Ladislav Zikmund, jinak kmenový hráč Sparty. Pražané prohráli podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř zápasů.

„V některých zápasech jsme měli trochu štěstíčka, ale asi tomu jdeme naproti a jsme na to připravení. Zdravé hokejové štěstí je dobré. Jinak se celkově zvedáme. Snažíme se si k tomu pořád něco říkat, dělat porady a meetingy. Není na co čekat. Každý ví, o co hrajeme, tak do toho dává sto procent,“ řekl po cenné výhře kladenský útočník Adam Kubík pro web Rytířů.

Hokejisté Českých Budějovic porazili Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech. O šesté výhře Jihočechů, kteří v průběhu duelu otáčeli z 0:1 na 2:1, z posledních osmi zápasů rozhodl útočník Martin Hanzl. Mountfield má z uplynulých dvou duelů jen bod. Při absencích v základním kádru si v týmu Jihočechů odbyli extraligový debut dva junioři: Jaroslav Pouzar mladší naskočil přesně v den sedmdesátých narozenin svého slavného otce, připojil se také Matouš Masopust.

„Odehráli jsme vyrovnané utkání s velmi kvalitním soupeřem. Škoda, že jsme nevyhráli za tři body, ale jsme rádi i za vítězství po nájezdech. Musíme se zlepšit v přesilovkách, ve kterých málo střílíme a nedáváme žádné góly. Utkání nás stálo hodně sil, ale jsem rád, že jsme našli cestu k vítězství,“ zhodnotil zápas českobudějovický kouč Jaroslav Modrý.

Hokejisté Pardubic porazili poslední Zlín 4:1. Oba týmy se vrátily do hry po více než týdenní pauze z důvodu karantény. Na vítězství Pardubic se podíleli dvougóloví střelci Anthony Camara a Patrik Poulíček. Dynamo uspělo popáté za sebou, Berani vyšli potřetí v řadě zcela naprázdno.

„Z naší strany tam bylo ve dvou třetinách hodně nepřesností. Rozhodla naše koncovka, když jsme proměnili některé šance, úřadoval Camara a jednou Poulíček. Ve třetí třetině jsme paradoxně dominovali, měli jsme dobrý pohyb a vyhrávali souboje, ale poslední část skončila 1:1. Chtěl bych poslat gratulaci do kabiny, největší pochvala patří brankáři Frodlovi,“ ohlédl se za utkáním asistent trenéra Dynama David Havíř.

Souhrn 42. kola hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 7:3 (2:2, 3:0, 2:1).
Branky nahrávky: 1
1. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička), 14. A. Nestrašil (Kundrátek), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 28. Kundrátek (Chmielewski), 39. A. Nestrašil (Kundrátek, Daňo), 49. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 57. Martin Růžička (Daňo, P. Vrána) – 3. D. Šťastný (Ševc), 7. Flynn (P. Kousal), 41. O. Najman (P. Kousal, Pýcha). Rozhodčí: Kubičík, Pražák – Gebauer, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využti: 4:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Motor České Budějovice – Mountfield HK 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0).
Branky a nahrávky:
14. Karabáček (M. Beránek, Štencel), 24. Pech (Vondrka, Gulaš), rozhodující sam. nájezd M. Hanzl – 13. McCormack (Kevin Klíma, Ščerbak), 53. Jank (Smoleňák, Oksanen). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda – Špůr, Axman. Vyloučení: 4:2, navíc J. Ondráček (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváků: 1000 (omezený počet).

HC Dynamo Pardubice – PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).
Branky a nahrávky:
2. Camara (R. Kousal), 32. Camara (Košťálek, R. Kousal), 36. Poulíček (O. Roman), 45. Poulíček (Blümel) – 51. Honejsek (Makarenko, Gazda). Rozhodčí: Kika, Lacina – Gerát, Komárek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Sparta Praha – Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
4. D. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. R. Horák (Matuškin) – 6. Dotchin (Indrák), 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 51. Zikmund (Melka, Beran). Rozhodčí: Jeřábek, T. Horák – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Souhrn předehrávky 50. kola hokejové extraligy

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v předehrávce 50. extraligového kola nad Olomoucí 4:3 v prodloužení. Zatímco tým Energie vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů, Hanáci neuspěli potřetí za sebou. Domácí vedli už 2:0, pak otočil skóre hattrickem během 10 minut a 39 sekund Jan Knotek. V čase 63:10 ale nakonec rozhodl svým druhým dnešním gólem Jakub Flek.

„Bavíme se o tom prakticky celou sezonu. Hrajeme supr zápas, pak uděláme nějaké chyby, necháme se vyloučit. Olomouc má výborné hráče na přesilovku a umí ji využít. Nebylo to poprvé, kvůli takovým výpadkům jsme už letos ztratili minimálně deset bodů,“ poznamenal útočník Tomáš Rachůnek pro www.hokejkv.cz.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 4:3 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 – 1:0).
Branky a nahrávky:
15. Flek (T. Rachůnek, Plutnar), 21. T. Rachůnek (Černoch, M. Rohan), 51. Koblasa (T. Mikúš, Vondráček), 64. Flek – 24. J. Knotek (Ondrušek, Nahodil), 25. J. Knotek (Nahodil, Krejčí), 34. J. Knotek z trest. střílení. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Lederer, Bohuněk. Vyloučení: 1:4, navíc Dlapa (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 27. ledna 2022 od 17.00 hodin: HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 28. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Úterý 1. února 2022 od 18.30 hodin: HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME