13.01.2022

Vítkovice vyhrály i v Brně a dotáhly se na první čtyřku

HC Kometa Brno / Vít Golda

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Vítkovic zvítězili v jediném čtvrtečním utkání 41. kola extraligy na ledě Komety 6:3 a moravského rivala porazili i potřetí v sezoně.

Hosté rozhodli dvěma góly během minuty a půl ve třetí třetině. Dvakrát se v zápase trefil Lukáš Krenželok, který byl kapitánem za absentujícího Romana Poláka. Kometa neuspěla v domácím prostředí po sérii pěti výher, Vítkovice se v neúplné tabulce bodově dotáhly na čtvrtou Plzeň.

Hokejisté Vítkovic se díky tříbodovému zisku dotáhli na čtvrtou Plzeň. „Před sezonou jsme měli jiné postavení, jiné cíle. Už se asi nebudeme dívat jen pod sebe, ale i před sebe. Je před námi ale ještě spousta kol, spoustu bodů,“ brzdí euforii kouč rozjetého týmu Miloš Holaň v rozhovoru s Janem Hrabalem.

Kometa přitom v úvodu třetí části vyrovnala na 3:3 a nadechovala se k obratu. „Věřili jsme, že bychom to mohli otočit, ale bohužel jsme brzy zase inkasovali. Nabídli jsme jim šanci, kterou využili,“ mrzel domácího trenéra Jiřího Kalouse vývoj závěrečné části.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 3:6:(1:1, 1:2, 1:3).
Branky a nahrávky:
18. Tansey (Šik, Střondala), 40. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 42. Vincour (Rákos, R. Pavlík) – 3. Chlán, 27. Marosz (Solovjov, Lindberg), 39. Krenželok (Koch), 52. Krenželok (Lakatoš, Marosz), 53. Flick (Lednický, Kalus), 59. J. Hruška (Stezka). Rozhodčí: Šindel, Stano – Ondráček, Zíka. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1000.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Pátek 14. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Sparta Praha – Mountfield HK.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 20. ledna 2022 od 16.30 hodin: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 21. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Olomouc – HC Verva Litvínov.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME