02.11.2022

Výhra = postup. Šachtar potřebuje „doma“ srazit Lipsko

Šachtar Doněck

Redakce O2 TV Sport

O postup ze skupiny F si to napřímo rozdají ve středečním utkání Ligy mistrů Šachtar Doněck s Lipskem. Pokud se Red Bullu podaří ve Varšavě bodovat, uhájí druhou pozici, v opačném případě jde nahoru ukrajinský celek. Předzápasové studio začíná v 18.15 hodin na Premier Sport 2.

Středa 2. listopadu 2022: Šachtar Doněck – Red Bull Lipsko

Neznámých ve skupině F je více: pokud totiž Lipsko vyhraje a Real nikoliv, dostane se německý celek na první pozici. Zkrátka a jistě, je o co hrát! Jediný, kdo je mimo hru, je dvoubodový Celtic Glasgow, ten se už z poslední pozice určitě nevymaní.

První vzájemný duel získal celek kouče Jovićeviće poměrně jasně: Šachtar nečekaně zvítězil v Německu 4:1. Kdyby se mu povedlo Lipsko skolit podruhé, dostal by na svou stranu s definitivou lepší vzájemnou bilanci, jež by v případě bodové shody strhla úspěch v jeho prospěch.

„Nemůžeme hrát pouze 15 minut, musíme zvládnout celých 95. Musíme se držet plánu a věřit ve vítězství až do samého konce. Pokud chceme jít do osmifinále Ligy mistrů, je třeba zvítězit. Lipsko může hrát na remízu, ale to není jednoduché. Může nám stačit pouze jediný gól k postupu, tomu podřídíme naši energii,“ prohlásil pro klubový web Igor Jovićević.

Lipsko od porážky v Mönchengladbachu neprohráli napříč všemi soutěžemi devětkrát v řadě, naopak sedmkrát zvítězilo, dokázalo porazit třeba Real nebo Leverkusen. Je nabíledni, že příchod trenéra Marca Roseho mužstvu prospívá. „On nám vnutil styl hry, který potřebujeme,“ pochválil Roseho práci lipský útočník Timo Werner.

„V útoku jsme nyní velmi rychlí, našli jsme systém, který nám vyhovuje, i když proti Bayeru jsme přece působili trochu jinak. Navíc dokážeme solidně proměňovat naše šance. Jsme tedy před tímto zápasem sebevědomí. Jsme poučeni z našeho prvního duelu se Šachtarem, a víme, co se může stát, když nebudeme soustředění. Ale neměli bychom mít problém být odvážní,“ dodal.

„V úvodu našeho programu si připomeneme první vzájemné utkání a triumf Šachtaru. S experty Františkem Strakou a Tomášem Hübschmannem se zaměříme také na proměnu Lipska od dob Nagelsmanna,“ poznamenal moderátor Petr Svěcený.

Začátek studia: 18.15 hodin. Moderátor: Petr Svěcený. Hosté: Tomáš Hübschman a František Straka. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME