21.01.2022

Západočeská derby vyhrávají domácí. Protrhne Plzeň tuto bilanci v Karlových Varech?

HC Energie Karlovy Vary / Aleš Bedlík

Redakce O2 TV Sport

Zcela pozměněný program oproti původnímu rozpisu nabídne v pátek hokejová extraliga. Z plánovaných šesti duelů 44. kola se nakonec vzhledem k potížím řady klubů s nákazou koronavirem odehraje pouze západočeské derby mezi Karlovými Vary a Plzní. Předzápasové studio startuje v 17.30 hodin na O2 TV Sport.

Pátek 21. ledna 2022: HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň

Karlovarští hokejisté budou bojovat o body po dlouhé herní pauze. Mužstvo Energie odehrálo poslední zápas v pátek 7. ledna, další utkání byla odložena kvůli potížím s koronavirem v klubech soupeřů. Svěřenci kouče Martina Pešouta tak nastoupí po dvou týdnech.

„Čtrnáct dní jsme nehráli zápas, byla to opravdu dlouhá pauza. Pokaždé jsme se na utkání těšili a vždy nám to – kolikrát i v den zápasu – odložili, což bylo trochu na hlavu. Věřím, že nyní už to klapne. Je to navíc derby, takže se hrozně moc těším,“ uvedl pro klubový web reprezentační útočník Jakub Flek.

Ve vzájemných zápasech slavil již devětkrát po sobě tým hrající v domácím prostředí. „S Plzní jsou zápasy vždy hodně kvalitní a vyhrocené, plné emocí, je to derby. Momentálně je pro nás situace trochu jiná. Budeme se hlavně snažit připravit na naši hru, na to, co jsme chtěli hrát v předchozích čtrnácti dnech, ale neměli jsme s kým. Bude pro nás důležité se vrátit do zápasového rytmu. Nesmíme dát Plzni prostor do přesilových her, které má velmi kvalitní. A musíme eliminovat jejich rychlé protiútoky,“ řekl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Plzeň i přes sérii čtyř porážek drží čtvrté místo. Přeťala ji v neděli výhrou 4:3 v prodloužení na ledě v Chomutově proti domácímu Kladnu. Škoda bodovala venku v šesti z posledních osmi duelů a z toho čtyřikrát vyhrála.

„Chtěli jsme tu sérii nezdarů pochopitelně zlomit už v minulých zápasech. Tím, že jsme nyní ztráceli, se na nás ostatní týmy dotáhly. My se tam však samozřejmě chceme udržet a musíme nyní udělat zase šňůru výher,“ prohlásil zkušený útočník Tomáš Mertl.

„Karlovy Vary se mohou pochlubit takřka 11% úspěšností střelby, právě na tuto statistiku se u Energie zaměříme v předzápasovém studiu. Podíváme se i detailně na všech 17 vstřelených branek kapitána Tomáše Vondráčka,“ prozradil moderátor utkání Jan Homolka.

„Plzni se daří hra v přesilovkách i v oslabeních, podíváme se na detaily. Rozebereme i přínos cizinců,“ doplnil s tím, že hlavním tématem první přesilovky bude obsazení plzeňského brankoviště v této a v minulých sezonách, ve druhé přiblíží reportérka Tereza Kubíčková historii karlovarských hokejových stadionů.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME